Resim İşlemleri ( Basit İşlemler )

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
destiny24
Üye

Resim İşlemleri ( Basit İşlemler )

Mesaj gönderen destiny24 »

Arkadaşlar Merhaba,

Resim işlemleri ile ilgili bir kaç bilgiye ihtiyacım var.Öncelikle Delphi XE2 kullanıyorum ve ImageEn Componentlerini kurmayı başaramadım, bana bu konuda yardım edebilecek olan varsa minnettar olurum.

Gelelim yapmak istediklerime, aslında temel olarak Ekran Görüntüsünü çekip, alttan 20 pixellik alana da tarih saat yazmak istiyorum ve bunu temel olarak yapıyorum da ancak şöyle bir durum var.Resim BMP olunca Boyut 7,81 MB oluyor bende küçültmek için Jpeg olarak kayıt ediyorum Compress değerini vererek biraz daha küçültmeye çalışıyorum ancak boyut yinede 190-200 KB arası oluyor ve sadece 8bit renge ayarlıyorum.Resim boyunu küçültmek için geriye bir tek çözünürlüğü düşürmek kaldı.ancak ne yaptıysam çözünürlüğü küçültemedim.1920*1080 boyuntundaki görüntüyü 960*540 yapmak istiyorum ancak başaramadım.

Bu konularda yardım edebilecek olan var mı.?
destiny24
Üye

Re: Resim İşlemleri ( Basit İşlemler )

Mesaj gönderen destiny24 »

Lost Soul Arkadaşım Çok Teşekkür Ederim.Aslında Böyle bir kodu çok aradım ama TRect Aklıma gelmemişti.

Sorumu hallettim artık 1920*1080 çözünürlüğündeki resmi 43KB olarak kayıt edebiliyorum...

İyi Günler.