Herkese koly gelsin.
Arkadaşlar üzerinde uğraştığım bir winsock uygulaması var.aslında çok karışık bişeyide yok.Ben olayı kısaca size özetliyeyim.
ana pc dahil 5 pc var.
yaptığım Server/Client uygulaması ile pc lere mesaj gönderebiliyorum.Yani yerel ağda problem yok.
Aynı mantıkla evden bu 4 pc ye bilgi gönderebilirmiyim dedim.İnternetten yaptığım araştırma neticesinde
modemden port açmam gerektiğini öğrendim.Ve ilk iş olarak
1- modem den tek pc için 7777 nolu portu TCP/UDP olarak pc ye yönlendirdim(NAT)
2- Güvenlik duvarını iptal ettim
3- Modeme uzaktan erişim için izin verdim
4-Bağlanacağım pc de SErver programını aktif hale getirdim(Yani 7777 nolu portu dinliyor)
buraya kadar tamam bundan sonrası için internette doğru bilgiye ulaşamadım.
Serverde herşeyi yaptım(Port açma ve yönlendirme ,Güvenlik duvarı iptal edildi, Uzaktan erişim izni verildi)
Client tarafından ne yapacağım onu tam bilmiyorum.
Cliente normalde yerel ip leri yazıyordum.(192.168.2.XX gibi)
uzaktan bağlantı yapacağım için ne yazmalıyım?
Dış ip mi?
Yardımlarınızı bekliyorum.
Kolay Gelsin ...
Winsock uygulamasi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Winsock uygulamasi
2 bilgisayarda da port yönlendirmesi yapmalısın. Reverse Connection (Ters Bağlantı) kullan bu şekilde yönlendirmeyi sadece kendi makinan da yapmış olursun. bide UPNP protokolünü araştır faydası olur.
Client'ın bağlanması için Server'ın dış IP'sini yazmanız gerekiyor. Ayrıca client tarafta bir port yönlendirme vs. yapmanıza gerek yok.
There's no place like 127.0.0.1
server bilgisayarda ipbul.com a girerek dış ipyi bulun ve evdeki bilgisayara ip olarak o değeri girin. NAt doğru ayarlanmış ise modem sizi servere yönlendirecektir.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Arkadaşlar çok sağolun.dediğiniz gibi cliente serverin dış ipsini yazdığım zaman bağlantı sağladım.Sağolun...
Arkadaşlar tekrardan merhaba
dış ip yi yazdığım zaman bağlantı oluyor demiştim.Evet ilk sefer oldu bağlantıyı kestim .Ardından bir daha bağlanamadım.
ayarları tekrar söyliyeyim size
modemde şunları yaptım
Uzaktan Yönetimi Etkinleştir
Herhangi bir IP
Gelen Pinglere İzin Ver
dedim.
TCP/UDP olarak 7777 nolu portu açtım.
ardından 7000 nolu portu açtım.
genede bağlanamadım.
bağlantı başarısız diyor.
Clinette güvenlik duvarını iptal ettim.
Antivürüsü devre dışı biraktim.Fayda vermedi.Neden olabilir Acaba ?
dış ip yi yazdığım zaman bağlantı oluyor demiştim.Evet ilk sefer oldu bağlantıyı kestim .Ardından bir daha bağlanamadım.
ayarları tekrar söyliyeyim size
modemde şunları yaptım
Uzaktan Yönetimi Etkinleştir
Herhangi bir IP
Gelen Pinglere İzin Ver
dedim.
TCP/UDP olarak 7777 nolu portu açtım.
ardından 7000 nolu portu açtım.
genede bağlanamadım.
bağlantı başarısız diyor.
Clinette güvenlik duvarını iptal ettim.
Antivürüsü devre dışı biraktim.Fayda vermedi.Neden olabilir Acaba ?
yalnizca tcp acman yeterli. udp'ye gerek yok.
uzaktan erisim özelligini aktif hale getirmene gerek yok.
virtual-server vardir router üzerinde, buradan port yönlendirmesi yapmalisin. atiyorum 7777 no'lu port 192.168.1.10 adresine gecis versin.
192.168.1.10 senin server olarak kullandigin bilgisayarin ip adresi olmali.
client üzerinden firewall vesaire acmana gerek yok.
yine client makinanin bagli oldugu router üzerinde port yönlendirmesi yapmana da gerek yok.
hangi makina server ise, o makinada port yönlendirmesi yapilmali ve firewall kapatilmali yada server icin firewall üzerinden istisna eklenmeli.
daha sonra client'e server'in bagli oldugu router'in dis ip adresini vermelisin. örnegin 62.178.xxx.xxx
uzaktan erisim özelligini aktif hale getirmene gerek yok.
virtual-server vardir router üzerinde, buradan port yönlendirmesi yapmalisin. atiyorum 7777 no'lu port 192.168.1.10 adresine gecis versin.
192.168.1.10 senin server olarak kullandigin bilgisayarin ip adresi olmali.
client üzerinden firewall vesaire acmana gerek yok.
yine client makinanin bagli oldugu router üzerinde port yönlendirmesi yapmana da gerek yok.
hangi makina server ise, o makinada port yönlendirmesi yapilmali ve firewall kapatilmali yada server icin firewall üzerinden istisna eklenmeli.
daha sonra client'e server'in bagli oldugu router'in dis ip adresini vermelisin. örnegin 62.178.xxx.xxx
kıdemsiz üye
Teşekkürler en kısa sürede deneyip sonucu paylaşacağım.