ODBC DE ms access driver i calismiyor

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
dtgb
Üye

ODBC DE ms access driver i calismiyor

Mesaj gönderen dtgb »

merhaba arkadaslar
oncelikle yasanan o tatsız olayın kısa zamanda sonlandırılmasından dolayı sevincimi dile getirmek istiyorum.,
problemim ise ms access i kullanarak tablolarımı olusturdum ve tdatabase nesnesiyle ve gerekli odbc ayarlarınıyaptıktan sonra bu tablolara erisim yaptım.
programı yazdıgım makinanın isletim sitemi xp fakat 98 bir makinada gerekli odbc ayarlarını yaptıktan sonra programı calıstırmaya calısıyorum program calısmıyor ve en kotusu odbc suruculerinden ms access diriver *.mdb yukleme hatası veriyor error code 31 ve bir daha ms access driver ını yukleyemiyorum
yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi calısmalar..
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

http://www.microsoft.com/data/ adresinden mdac'ı indirip kurun.

NOT : Access'e erişirken ODBC yerine, ADO'yu tavsiye ederim. Bkz : Arama kısmı Yazınız : ADO :)

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
dtgb
Üye

Mesaj gönderen dtgb »

program bitim asamasından bundan dolayı tekrardan ado ya donmek zor olacak
ayrica mdac 2.7 yi kurdum ama hala bisey degis medi zaten en son versiyonuda 2.8 .
ayrıca ben bu programı ag uzerinde calıstırabilmem icin izlemem gereken yolu soyleyebilirmisiniz
tablolarımı accesste olusturdum.
simdiden tsk.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Eğer mdac'da işe yaramadı ise makinada veya Windows'ta bir sorun olabilir. Tavsiyem verdiği hatayı tam olarak not edin. Microsoft -> support -> Knowledge Base kısmında aratın. MSDN'e de bakmanız faydalı olacaktır. Linki sitede var.

Kolay gelsin.
delphici
Üye

Mesaj gönderen delphici »

Bu tip sorunları bende çok yaşıyorum, ama birtürlü çözümünü bulamadım. Şuan makinama format attım önceden yapıpda bu tip hata veren programlarda düzelme var. Admin doğru diyor iş windowsda bitiyor :?
Kolaygelsin