Arkadaşlar hepinize mutlu huzurlu günler diliyorum. Projelerimde devexpresin gridlerini kullanıyorum. Önceden dxdbgrid kullanıyordum nerdeyse hiç sorun yaşamadım desem yalan olmaz. Görselliği eksik olduğundan projedeki tüm dxdbgridleri cxdbgride çevirdim. Görsellik ve kullanışlılığı güzel. Yalnız bir sorun var ve ben bulamıyorum. Dxdbgirid ile yapılan projede ağda çalışrken sorun yoktu.Gayet hızlı idi ağda. Ancak cxdbgirde geçince ağda yavaşlama hataları aldım. Geçende bir kullanıcım bir pc de bakiyeler adındaki formu açınca diğer makinelerde başka işlem yaparken hata veriyor dedi. Bende test ettim. doğru program ya kapanıyor yada hata veriyor. O bakiyeler formundan cxgridi kaldırıp dxdbgrid koyunca hata gidiyor. Tüm ayarlarını karşılaştırdım bir anorlamallik göremedim. Yalnız dxdbgridde loodallrecords diye kısım var false true. bu kısım cxdbgridde yok. başkada farklı durum göremedim. Sizce bu yavaşlamaya ve bakiyeler formu açılması ile diğer makinede kilitlenme yada kapanma neden olabilir?
Bakiyeler formunda özel bir durum yok. 2 tablodan bilgi alıp geliyor hepsi bu.
Ağda cxdbgrid sorunu
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
-
- Üye
- İletişim:
Re: Ağda cxdbgrid sorunu
Öncelikle cxDBGrid diye bir şey yok. cxGrid diyelim buna daha doğru olsun. cxGrid in içindeki cxGridDBTableView in DataController.DataModeController.GridMode özelliğini True yaparsanız gridiniz hızlanır. Ama sorting, filtering gibi bir takım özellikleri kullanamazsınız.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)