ALT FORM YAPMA

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
y.alkan
Üye

ALT FORM YAPMA

Mesaj gönderen y.alkan »

Selam Arkadaşlar Delphi öğrenmeye çalışyorum ve olayın en başındayım sanırım.Şu şekilde bi sorum olacak iki tabloyu veri tabanında (access) ilişkilendirdi.
Örnek
1.Tablom----->tbl_müşteri= müşteri_id,adı_soyadı,tel,adres
2.Tablom----->tbl_sipariş=sipariş_id,müşteri_id,ürün,adet,birim_fiyat,tutar

Projemi oluşturdum ve Form1 hazırladım ADOConnection ile veri tabanıma bağlandım.datasource ve adotable işleminide hallettim tabi bunlandan datasource ve adotableden 2 şer adet yaptım yani her iki tablo için
SORUM Şu:
Tek Formum olsun istiyorum FORM1 bu formda müşteriler olacak ve her müşteriye ait siparişler formunda FORM1 de bi alt form şeklinde olsun isityorum.Müşteri değiştikcede alt formdaki bilgilerde sadece o müşteriye ait bilgiler olacak .
sanırım anlatmak istediğim olayı anlatabilmişimdir.

Yardımcı olacak arkadaşlar basitce öğrenebileceğim şekilde anlatabilirse çok memnun kalırım kendilerine herkese iyi günler ve iyi çalışmalar..
tekekral
Üye

Re: ALT FORM YAPMA

Mesaj gönderen tekekral »

iki tane formda yapma tek formda yap bu dediğini
tek form üzerine 2 tane grid yerleştir.
2 tane de query ve dateset
2. query 1 den parametre yolla 1. deki kayıtlar değiştik ikinci değişecektir.
orhancc
Üye
İletişim:

Re: ALT FORM YAPMA

Mesaj gönderen orhancc »

2 tane query koy birini ana tablo diğerini de detay tablosu için kullan

Ana tablonun AfterScroluna buna benzer bir kod eklersen detay otomatik güncellenir ve detay gridine yazar. Detay gridini de 2. querye bağlayacaksın tabi

Kod: Tümünü seç

procedure TFBankaSubeListesi.QBankaAfterScroll(DataSet: TDataSet);
begin
  QSube.Close;
  QSube.SQL.Clear;
  QSube.SQL.Text := 'Select * from SUBE where BANKAKOD =:BANKAKOD order by SUBEKOD';
  QSube.Parameters.ParamByName('BANKAKOD').Value := QBankaBANKAKOD.Value;
  QSube.Open;
end;