Merhaba,
Ben sitemin Databasesine ulaşmak istiyorum. Sitem MySQL veri tabanı kullanıyor. Ben buna zeos la ulaşmaya çalıştım ama birtürlü bağlantıyı oluşturamadım. Bunu daha önce yapan arkadaşlar varmı? yada bilgisi olan. Bide zeos doğru yolmu?
Kolaygelsin
Sitenin Databasesi'ne ulaşma
Re: Sitenin Databasesi'ne ulaşma
delphici yazdı:Merhaba,
Ben sitemin Databasesine ulaşmak istiyorum. Sitem MySQL veri tabanı kullanıyor. Ben buna zeos la ulaşmaya çalıştım ama birtürlü bağlantıyı oluşturamadım. Bunu daha önce yapan arkadaşlar varmı? yada bilgisi olan. Bide zeos doğru yolmu?
Kolaygelsin
zeos hiç kullanmadım ancak web sitemin mysql veritabanına ulaşmak için phpmyadmin kullanıyordum.
http://www.phpmyadmin.net/home_page/downloads.php adresinden son sürümüne ulaşabilirsin.
İyi çalışmalar..
İlginize teşekkürler ama benim demek istediğim bu değildi. PHPmyAdmin bende kullanıyorum fakat sorunum bu değildi
.
Ama sorunu hallettim. Sorunum Sitemin databasesini yaptığım bir delphi programı ile okumaktı, yapacağım program bir nevi kodbank gibi update özelliğine sahip olacak. Sanırım sorun şuan anlaşımıştır.
Cümleten kolaygelsin.

Ama sorunu hallettim. Sorunum Sitemin databasesini yaptığım bir delphi programı ile okumaktı, yapacağım program bir nevi kodbank gibi update özelliğine sahip olacak. Sanırım sorun şuan anlaşımıştır.
Cümleten kolaygelsin.
iyi güzel hallettiğine sevindim, ama bunu neden nasıl hallettiğini yazmıyorsun ? Cevap yazılmamışsa demekki bu konu hakkında bilgisi olan yok, bilipte yazmıyorsa bu kabalıktır, ama kusura bakma, ben halettim bunu deyipte burada bulduğun şeyleri paylaşmıyacaksan vebal altında kalırsın
Kolay gele
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Karedş haklısın, doğru lafa diyecek bir sözüm yok. Ama yazmamışsak belki bir sebebi vardır (daha tam işlemleri halletmiş sayılmam) ve yaklaşık 2 haftadırda bağlantım olmadığından. Okuldanda anca yazılanları okuyabiliyorum. Neyseki şimdi sorunlar ortadan kalktı ve bende nasıl yaptığımı yazıyım:
Arkadaşlar sitemin veritabanı MySQL. Ben ilk önce kendi PC'imde MySQL ile çalışmaya başladım (ZEOS bileşeni ile). Zeos bileşenin mysql veritabanının hangi ip de olduğunu belirlemek için İP girme şansız var (doğalolarak). Buraya Veritabanının olduğu İP'i girdim (sitenizin İP'si, bilmiyorsanız en alta not düşeceğim). Ve yi ZEOS Connection Objectİnspector menüsünden database adını ve şifremi girdim. Zaten bu ZEOS connectionda davranışlar menüsü ile ve object özellikleri ile ilgili dökümanda yazmayı düşünüyorum fakat şuan finaller var.
ZEOS connection ayarlamalrından sonra, ZEOSQuery ilede diğer Queryiler gibi istediklerinizi yapabilirsiniz.
İnşallah anlaşılmıştır
NOT:
Sitenizin İP'si için
komut ekranında : ping http://www.sitenizinadı.com
komutunu çalıştırmanız yeterli olacaktır.
Saygılarımla
Arkadaşlar sitemin veritabanı MySQL. Ben ilk önce kendi PC'imde MySQL ile çalışmaya başladım (ZEOS bileşeni ile). Zeos bileşenin mysql veritabanının hangi ip de olduğunu belirlemek için İP girme şansız var (doğalolarak). Buraya Veritabanının olduğu İP'i girdim (sitenizin İP'si, bilmiyorsanız en alta not düşeceğim). Ve yi ZEOS Connection Objectİnspector menüsünden database adını ve şifremi girdim. Zaten bu ZEOS connectionda davranışlar menüsü ile ve object özellikleri ile ilgili dökümanda yazmayı düşünüyorum fakat şuan finaller var.
ZEOS connection ayarlamalrından sonra, ZEOSQuery ilede diğer Queryiler gibi istediklerinizi yapabilirsiniz.
İnşallah anlaşılmıştır
NOT:
Sitenizin İP'si için
komut ekranında : ping http://www.sitenizinadı.com
komutunu çalıştırmanız yeterli olacaktır.
Saygılarımla