dbgrit sütunlar arası toplama çıkarma

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
ACERON
Üye

dbgrit sütunlar arası toplama çıkarma

Mesaj gönderen ACERON »

selam arkadaşlar ben yazılım konusunda yeniyim bir sorum olacak delphi2007 de dbgrit hakkında örneğin elimde bir grid var 1 sutunda ürün adı 2 sütunda ürünün giriş adeti 3 sütunda çıkan adet 4 sütunada kalan adet yazmasını isiyorum fakat sütun lar arası toplama yada çıkarma işlemini aynı grid içinde başka bir sütunda nasıl göstere bilirim
yardımcı olursan minnetar kalırım. mail olarak atarsan sevinirim şimdiden teşşekürler

örnek

ÜRÜN ADI GİREN ADET ÇIKAN ADET . KALAN ADET
EKMEK | 23 | 20 | 3 | GİREN VE ÇIKAN DATA BASEDE MEVCUT AMA KALANI DB DE TUTMAK İSTİYORUM GRİD İÇERİSİNDE BUNUDA GÖRMEK İSİTOYURM
ACERON
Üye

Re: dbgrit sütunlar arası toplama çıkarma

Mesaj gönderen ACERON »

IBExper kullanıyorum ve delphi 2007 de bir stokproramı hazırlıyorum bu konuda daha yeniyim en gil bilgilerinizden faydalanmak amacı ile bir sorum olacak databs mi oluşturdum tables lerimi ve fild lerimi de stok isimli bir table 'm var bu tablede giren , çıkan ve kalan isimli 3 adet fild 'm var yapmış olduğum programda stok girişve çıkış sağlıklı bir şekilde çalışıyor fakat kalan miktarı bir türlü hesaplatamadım yani atıyorum giren 5 çıkan 3 diyorum programda fakat kalan 2 miktarını hazırlayamadım bunun için nasıl bir yol izlemem gerekiyor. lütfen yardımcı olun.
ACERON
Üye

Mesaj gönderen ACERON »

Bu konuda kimsenin bir fikri yokmu ??
ACERON
Üye

Mesaj gönderen ACERON »

sorunu halletim sağ olun