Veri Okuma ve yazma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
umutcanster
Üye

Veri Okuma ve yazma

Mesaj gönderen umutcanster »

Öncelikle herkes'e hayırlı tatiller ...

herkes gibi tatilde de boş vaktim epeyce var ve ben değerlendirmek istiyorum,kodlamayı yeni yeni çözüyorum desem yeridir.her neyse hocalarım bir takip programı yapıyorum fakat online sorgulaması olacak şu şekilde ;
- "personel" şeklinde bir tablo oluşacak altında "yaş","cinsiyet","iş payı" gibi alanlar olacak

ve ben bu alanları programımda doldurup okutabileceğim.fakat program dediğim gibi online olacak sahip olan herkes örneğin USB'ye atıp cafeden de bu bilgileri görüp değiştirebilecek,sanırım bu sql ile oluyor.fakat en ufak bir bilgim yok yardımcı olduğunuz için teşekkürler :bravo:
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Veri Okuma ve yazma

Mesaj gönderen mkysoft »

Bu kadar taşınır olsun istiyorsanız web sayfası şeklinde yapmanız daha uygun olur. Amacınız deneme amaçlı bir program yazmaksa, ağ üzerinden veri iletşimine destek verebilecek veri tabanlarından birini kullanmalısınız. SQL sadece bu veri tabanları ile iletişim dilidir. Bu veri tababları MSSQL, Oracle, MySQL, Firebird, Postgress, v.b. Forumda Firebird başlığı zaten var, hatta firebird eğitimi için bir videoda var. Firebird'den başlayabilirsiniz sanırım.