Sorun ve yine ben

Paradox ve table kontrolünde yapmak istediklerimi yapamayıp zorlandığım için; firebird ve query kontrolü öğrenmeye karar verdim. Bu yüzden daha önce yazdığım ama bir türlü geliştiremediğim barkodlu satış programını bu sefer de firebird veri tabanı kullanarak query kontrolü ile yapmaya başladım.
İlk aşamada ürün stoklarının tutulacağı bir IBTable'ımız olacak, form üzerine IBDatabase, IBTransaction, IBtable ve DataSource atarak işe başladım. "Yeni Kayıt", "Kaydet", "Sil" vs. butonları da interbase kontrolleri ile yapmaya çalışıyorum. Böyle basit bir form oluşturduktan sonra F9 ile programı derlemeye çalıştığımda hiçbirşey olmuyor, form aynı şekilde yerinde sayıyor...Acaba hata nerede??
URL=http://img249.imageshack.us/i/resim1d.png/]

Bir de şunu sormak istiyorum..: Önceki paradox programlarda projeyi çalıştırmak için file-->open project seçip projeyi çalıştırırken; şimdi projeyi aynı yerden açıp bir de file-->open sekmesinden projenin source file'ını açmak zorunda kalıyorum ve source file'ı her açtığımda da username ve password girmek durumundayım. Acaba bir yanlışlık mı yapıyorum??
Herkese saygılar...