Fast Repor Preview Yardım
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Fast Repor Preview Yardım
Merhaba arkadaşlar,
Fast Report Studio da rapor dizaynı yaptım.Rapor dialog formu ve rapor formu olmak üzere 2 sayfadan oluşuyor. raporu kullanıcıya direk Ön izleme ekranı olarak nasıl verebilirim? Dizayn sayfasını göstermemem gerekiyor.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Fast Report Studio da rapor dizaynı yaptım.Rapor dialog formu ve rapor formu olmak üzere 2 sayfadan oluşuyor. raporu kullanıcıya direk Ön izleme ekranı olarak nasıl verebilirim? Dizayn sayfasını göstermemem gerekiyor.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Re: Fast Repor Preview Yardım
Kardeşim yazdığını tam anlamadım ama sana 2 şekilde kodlar gönderiyorum... Eğer önizleme vermek istersen bu kodları
Direk Print etmek istersen şu kodları deneye bilirsin.İnternetden bunları buldum... Denemeden gönderiyorum.
Kod: Tümünü seç
frxReport1.LoadFromFile(ExtractFilePath(Application.ExeName)+'sayfa_adi.fr3');
frxReport1.ShowReport(true);
frxReport1.PrepareReport;
frxReport1.Print;
Merhaba babyboy.
Öncelikli olarak soruma cvp verdiğin için çok teşekkürler. Aslında istediğim şu : Fast Report Studio da rapor dizayn ediyorum.Rapor 1 dialog penceresi ve bir sayfadan oluşuyor. Raporu dizayn esnasında Ön izleme yaptığımda karşıma dialog ekranı geliyor. dialog ekranında gerekli combobox lardan verileri seçip sayfanın query sinde filtreliyorum. ve rapor benim dialog penceresinde filtrelediğim şekilde karşıma rapor çıkıyor. buraya kadar herşey normal. fakat kullanıcı bu raporu açtığında dizayn ekranını görüyor.ben kullanıcıya bu dizayn ekranını göstermeden direk ön izleme olarak açsın istiyorum. internetten biraz araştırdım .fp3 uzantısı ile kaydedin diyor. onuda denedim fakat bu kezde ne dialog ekranı geliyor ne de benim dizayn ettiğim sayfa geliyor
Öncelikli olarak soruma cvp verdiğin için çok teşekkürler. Aslında istediğim şu : Fast Report Studio da rapor dizayn ediyorum.Rapor 1 dialog penceresi ve bir sayfadan oluşuyor. Raporu dizayn esnasında Ön izleme yaptığımda karşıma dialog ekranı geliyor. dialog ekranında gerekli combobox lardan verileri seçip sayfanın query sinde filtreliyorum. ve rapor benim dialog penceresinde filtrelediğim şekilde karşıma rapor çıkıyor. buraya kadar herşey normal. fakat kullanıcı bu raporu açtığında dizayn ekranını görüyor.ben kullanıcıya bu dizayn ekranını göstermeden direk ön izleme olarak açsın istiyorum. internetten biraz araştırdım .fp3 uzantısı ile kaydedin diyor. onuda denedim fakat bu kezde ne dialog ekranı geliyor ne de benim dizayn ettiğim sayfa geliyor

merhaba,
bu kod ile normalde ön izlemenin gelmesi ve kullanıcının sol üst köşede bulunan print tuşuna bastığında yazıcı ara yüzünün gelmesi gerekli. sanırım sorun başka yerde. tasarım modunda gözükmemesi lazım. ben sürekli aynı kod ile kullanıyorum bi sorun yaşamıyorum. showreport yerine designreport diye komut vermiş olabilir miyiz acaba.
kolay gelsin
frxReport1.ShowReport(true);
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Bence sen fxReport1 componentinin propertisini kurcalamışsın. Sorunun kodlarda olduğunu sanmıyorum... Bi ayrı yeni küçük program hazırla ve fxreport-la , yazdığım kodlarla raporlamya çalış. Eğer her şey normalse demek sorunun kodlarda değil, componentin propertisindendir.
Merhaba ,
Konuya cevap verecek arkadaşları bilgilendirme amaçlı belirtmek itiyorum
"Fast Report Studio" ürünü 3.parti bileşen seti değil, rapor dizayn edebilmeyi sağlayan Fast Report bileşen setiyle oluşturulmuş dinamik yapıda bir raporlama programı, arkadaş sanıyorum ki bu uygulamayı kullanıyor.
Konuya cevap verecek arkadaşları bilgilendirme amaçlı belirtmek itiyorum
"Fast Report Studio" ürünü 3.parti bileşen seti değil, rapor dizayn edebilmeyi sağlayan Fast Report bileşen setiyle oluşturulmuş dinamik yapıda bir raporlama programı, arkadaş sanıyorum ki bu uygulamayı kullanıyor.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Merhaba Arkadaşlar.Cvplarını için teşekkür ederim. vkamadan nın söylediği gibi Fast Report Studio Raporu dizayn etmek için kullanılan bir yapı. Rapor normal şartlarda Fast report studio dizayn bölümünden preview yaptığımda çalışıyor.Fakat raporu .fp3 (Fast Report Preview) uzantısı ile kaydettiğimde bomboş bir sayfa karşıma çıkıyor. sadece sorunum bu. Fast report studio da rapor yapan arkadaşlarımız yok mu aramızda ?

Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.