Sistem Ayarları Problemi SQL Taşıdıktan Sonra

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kutercakal007
Üye

Sistem Ayarları Problemi SQL Taşıdıktan Sonra

Mesaj gönderen kutercakal007 »

Arkadaşlar Delphi ve SQL ile hazırlamış olduğum projeyi müşterinin bilgisayarına kurdum. SQL dosyalarımı taşıdım bu aşamaya kadar hiç problem yok.
Fakat programı açıp gelir ekranında ya da herhngi bir yerde parasal ve tarih değişkenini kaydetmeye çalıştığımda 07.12/.010 hatası ve , karakterinin float a uygun olmadığı ile ilgli hata aldım. Ha bi de Edit lerin çıkışlarında ben de Currency alan tanımı TL olarak aldı fakat müşterinin bilgisayarında çalıştırdığımda $ işareti olarak aldı...
Fakat şöyle bir durum var..
Bu programı benim bilgisayarımda çalıştırdığım bu sorunların hiç biri olmuyor. Aklıma gelen ilk ve en muhtemel sorun sistem ayarları ile ilgiliydi ama ben bu sistem ayarlarını müşterinin bilgisayarında nasıl yapılandırmalıyım?? Ya da SQL içinde bi ayar mı yapmam lazım?? Bana bu konuda acil yardım edebilir misiniz :( :( :(
babyboy
Üye

Re: Sistem Ayarları Problemi SQL Taşıdıktan Sonra

Mesaj gönderen babyboy »

Zannımca siz, İşletim sisteminizi Türkçe kullanıyorsunuz, Muşteri ise bilgisayırını İngilizce kullanıyor. ya da Parasal ve Tarih ayarları ingilizce.. Türkçeye değişmek lazım.

Resim
Sonra
Resim
Daha Sonra Türkçeğe değiş
Resim
kutercakal007
Üye

Re: Sistem Ayarları Problemi SQL Taşıdıktan Sonra

Mesaj gönderen kutercakal007 »

cevabın için teşekkür ederim arkadaşım doğru söylüyosun sistem kabul edilen dil ayarları ne ise SQL ona göre kuruluyor bilgisayara otomatik olarak ama aklıma ilk gelen zaten bölgesel ayarlar oldu ve baktım problem yok. Daha sonra biraz daha araştırdım ve sorunu çözen yöntemi buldum. SQL de Query' ye şu kodları yazıp Execute ediyoruz.

Kod: Tümünü seç

ALTER DATABASE <VeriTabaniAdi> COLLATE Turkish_CI_AS
Çalıştırma kısa yol tuşu (Alt + F5) <VeriTabaniAdi> yazan kısımda köşeli tırnaklar yok o kısma sadece kendi veritabanınızın adını yazıyorsunuz.
Herkeze kolay gelsin iyi çalışmalar.