MySQL ReceiveHeader hatası
MySQL ReceiveHeader hatası
S.A. sorunun nereye yazılacağını tam bilmiyorum ama buraya yazayım dedim.
Delphi de MySQL e , MySQLConneciton bileşenlerini kullanarak bağlandım. çokta güzel oldu ve MySQL veritabanını kullanıyorum. Server makinama kurduğum programıma Indy bileşenleriyle gelen bilgiye göre veritabanından kullanıcı adı ve şifreyi sorgulayıp işlemlere başlıyor. Yalnız aradabir ReceiveHeader: Net Packets out of order : received[5],expected[1]. hatası alıyorum. yani kullanıcı bilgisini sorgulamak için SQL veri tabanında Query i açamıyor. received[5] değeri değişiyor. ben query nin özelliklerinde 25 varsayılandı 50 yaptım ama yine alıyorum. 5 değeri bazen 50 de olabiliyor. bunu nasıl engelleyebilirim. kullanıcı bağlanamıyor.
Delphi de MySQL e , MySQLConneciton bileşenlerini kullanarak bağlandım. çokta güzel oldu ve MySQL veritabanını kullanıyorum. Server makinama kurduğum programıma Indy bileşenleriyle gelen bilgiye göre veritabanından kullanıcı adı ve şifreyi sorgulayıp işlemlere başlıyor. Yalnız aradabir ReceiveHeader: Net Packets out of order : received[5],expected[1]. hatası alıyorum. yani kullanıcı bilgisini sorgulamak için SQL veri tabanında Query i açamıyor. received[5] değeri değişiyor. ben query nin özelliklerinde 25 varsayılandı 50 yaptım ama yine alıyorum. 5 değeri bazen 50 de olabiliyor. bunu nasıl engelleyebilirim. kullanıcı bağlanamıyor.
Kod: Tümünü seç
www.muratdişikırık.com.tr
Re: MySQL ReceiveHeader hatası
demişsiniz. Sanırım ODBC üzerinden bağlanıyorsunuz. Indy bileşenlerini nerede kullandığınız anlamadım. Web servisi yazdığınızı hayal ettim. Sanırım hata veren mysql bağlantısı değil, web servisiniz.MySQLConneciton
hayır MySQLConnection ayrı bir paket. sonradan yükledim. Indy bileşenlerinide IndyServer kullanıyorum bilgileri string olarak gönderip alıyorum.
nereden yüklediniz bilemedim, ben duymamıştım. kullanan varsa daha önce cevap verebilir.
mkmysoft ve diğer arkadaşlar, MySQL cahilliğime verin
benim kullandığım MyDAC mış. özürdiliyorum.
Şimdi bu durumda ne yapmalıyım. Sorumu tekrar sorsam diyorum fazla olmam inşallah

Şimdi bu durumda ne yapmalıyım. Sorumu tekrar sorsam diyorum fazla olmam inşallah
bu hata ile karşılaşmadım şimdiye kadar. mydacda kullanmadım. veri tabanınıza uygun libmysql.dll dosyası kullandığınızdan emin olun. hata mesajını hangi işlemi yaparken alıyorsunuz? bağlantıyı sürekli açık tutmuyorsunuz sanırım.
[quote="mkysoft"]bu hata ile karşılaşmadım şimdiye kadar. mydacda kullanmadım. veri tabanınıza uygun libmysql.dll dosyası kullandığınızdan emin olun. hata mesajını hangi işlemi yaparken alıyorsunuz? bağlantıyı sürekli açık tutmuyorsunuz sanırım.[/quote]
Bağlantı derken neyin bağlantısı sürekli açık tutmaktan bahsediyorsunuz anlayamadım ?
Bağlantı derken neyin bağlantısı sürekli açık tutmaktan bahsediyorsunuz anlayamadım ?
database nesnenizde connect komutuyla açtığınız bağlantıdan bahsetmiştim.
[quote="mkysoft"]database nesnenizde connect komutuyla açtığınız bağlantıdan bahsetmiştim.[/quote]
peki ben her işlem yaptığımda database nesnesini bağlantısını tazeleyecekmiyim. o zaman işlemler biraz uzun sürmez mi?
peki ben her işlem yaptığımda database nesnesini bağlantısını tazeleyecekmiyim. o zaman işlemler biraz uzun sürmez mi?
tazeleminize gerek yok ama timeout süresi olduğunu unutmayınız. belli bir süre işlem yapmayan kullanıcıyı MySQL otomatik olarak atar sistemden. Bunun ayarı my.ini dosyasında bulunur.