merhaba
forumda önceden soruldu. ama çözüm tam bulunamadı. yeniden ihtiyac duyduğum için soracam.
özellikle laboratuvar larda sonuc girerken üslü ifade kullanılıyor. ve resmi evraklarda 10^5 gibi kullanılmıyor yada istemiyorlar. bildiğimiz şekli ile istiyorlar.
daha önceki konularda 2,3 (örnek (²) ) için ascii kodları ile notepad den copy-paste ile cözüm üretilmiş. ancak 4,5,6,7,8,9 için bu kodlar yok. word de üslü sayı yapınca
bunu programa yada notepad e atınca 10 5 gibi getiriyor yanı işe yaramıyor. (²) gibi ascii de diğer sayılarda olsa sorun cözülcek.
dbmemo yada dbedit alana , bunu freereport yada quikereport ile cıktı almamız gerekiyor.
üslü (üstlü) sayı sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: üslü (üstlü) sayı sorunu
s.a.
quickreportveya free reportta üst sayısı için ikinci bir label/memo bileşeni koy. topunu yukarı al fontunu küçült .
normal text editörlerinde üslü sayıları (worddeki gibi) gösteremezsin bunun için rich text editörler lazım.
ancak raporlama kısmında yukarda bahsettiğim şekilde yapabilirsin.
kolay gelsin.
quickreportveya free reportta üst sayısı için ikinci bir label/memo bileşeni koy. topunu yukarı al fontunu küçült .
normal text editörlerinde üslü sayıları (worddeki gibi) gösteremezsin bunun için rich text editörler lazım.
ancak raporlama kısmında yukarda bahsettiğim şekilde yapabilirsin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Re: üslü (üstlü) sayı sorunu
Merhaba. Bende bir laboratuar otomasyonu yazdım. benim uygulamada parametre isimleri girilirken 2 alan şeklinde tanımlanıyor. biri normal edit şeklinde. 2. alanda richedit. ve database'de blob bir alana kaydediliyor. richtext alana kendi editörümden veya copy paste ile istenildiği gibi altlı.üstlü vs. parametre ismi yazılabiliyor. fastreporttada rich text ile kağıda döküyorum. ilk başta richtexte hakim olmak sıkıntılıydı ama forumdada kontrolü için örnekler var. (ki benim otomasyonu yazdığım yer bir devlet kurumuydu. bazen noktanın yerinin dahi önemi vardı. neyse yüz akıyla 1.5 yılda bitirdik.)