benim yapmak istediğim şu. Yaptımda ama bunu bileşen olarak yapmak istedim biraz olmadı

Tam olarak. Ben kodu forma atıyorum. formun create olayına proseduru çalıştır diyorum. O bana bi panel oluşturuyo. Panelin üstüne main menunun itemlerini atıyo. Daha sonra ben panel üstündeki butona tıklıyorum. o zaman bana onunla ilişkili menuitem inin itemlerini açıyo. mouse çekince gitmiyo. bunu main menu için düşünürsem çok fazla menuler olduğu zaman kişi bir forma girdi diyelimki 10 tane submenu altında. yine 10 tane submenu altında bir menu daha var. kişi ordan girip oraya çıkacak. menu de bu zor oluyo ama butonu ben silmezsem formdan o zaman kişi direkmen ordan diğer menuye kolayca zıplayabilir.
mesela
menu de şunlar olsun.
.menu1
..menu11
...menu111
...menu112
....menu1123
...menu113
..menu12
...menu121
...menu122
..menu13
.menu2
kişi burdan menu121 e girdi. butonlar kapanmadı. orda işi bitti yeniden menuyu kullanacak. menu1123 tıkladı. kendi sırasından sonra create edilen varsa siliyo onun altındakileri create ediyo. click olayı varsa click ettiriyo vs.
Ben bunu component olarak yapıcam ama component yazmayı tam olarak bilmiyorum. Bu arada ben menu ile butonun iletişimini isimden aldırtırıyorum. butona şöyle bir isim veriyorum. 'BTN'+activecontrol.name;
aratırkende copy ile btn yi çıkartıyorum. isimden componenti bulduruyorum ve onun itemlerini alıp işlem yaptırıyorum. Bunun daha kolay bi yöntemi yokmu. Ve bunu ben componente nerden çeviricem. Türkçe component yazma dökümanı varmı?