windows7 türkçe karekter ve tarih sorunları

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
guney
Üye

windows7 türkçe karekter ve tarih sorunları

Mesaj gönderen guney »

merhaba ,

programımız xp ve vistada sorunsuz çalışırken şimdi windows7 kullanan müşterilerimizde sorun olmaya başladı.

1- Türkçe karekter sorunu . örneğin programda dbcombobox in onexit olayında SATIŞ FATURASI yazılımı değil mi diye kontrol ettiriyorum. farklı yazıyorsa
uyarı verdiriyorum. kullanıcı orsan SATIŞ FATURASINI sectiğinde oraya SATIS FATURASI diye getiriyor. yanı sanki kendisi otomatik ingizlizce karekterlere dönüştüyor. Ancak diyelim eski kayıtlar var ve bunlar grip te . dbedit ve dbgriptte türkçe karekterle görüyoruz. benzer şekilde bir dbedit yada dbmemo alana türkçe karekterle yazı yazabiliyorsun. fontların hepsinde dil Türkçe secili. Bunun nedeni ve cözümü ne olabilir ?

2- Tarih sorunu. windows7 de denetim masasında tarihi gg.aa.yyyy ve ayıracı (.) nokta olarak ayarlamamıza ragmen ve her yerde bu şekilde göstermesine ragmen ve programda herhangi bir mask vs yokken aa/gg/yyyy olarak geliyor. Çözüm olarak win7 kurup orda derleyin diye forumda öneriler var. ama bunun bir çözümü olamalı .
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: windows7 türkçe karekter ve tarih sorunları

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhabalar ,
Eğer kullandığınız Windows7 Türkçe ise şunu deneyin ,
Denetim Masası->Bölge ve Dil->
Biçimler sekmesinde sağ alt köşedeki EK Ayarlar, açılan ekrandada sağ alt köşede yer alan Sıfırla butonunu kullanınız.

İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Re: windows7 türkçe karekter ve tarih sorunları

Mesaj gönderen conari »

bu durumlarda comboboxın index numaralarını kontrol ederek çalışın.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim