El Terminalindeki Windows CE 4.2/5.0 ye program yazmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
BLuE_ALoNE
Üye

El Terminalindeki Windows CE 4.2/5.0 ye program yazmak

Mesaj gönderen BLuE_ALoNE »

Merhaba arkadaşlar
Geliştirmekte olduğum bir projede motorolanın symbol MC3000 modelli el terminaline, müşterinin yanına gidildiğinde araçta olan ürünlerin çıkışını yapacak, fatura düzenleyecek ve bu faturanın çıktısını alacak bir ara program yazmam isteniyor. Ayrıca bu programdan ana pc ye verileri aktaracak filan, Yaptığım araştırmalarda bunun delphide imkansız olduğunu okudum. visual studio .net te yapıldığı yazılmış, ancak bende visual studio yu hiç kullanmadım. tabi delphinin hiçbir versiyonunda yapılmıyorsa mecburen öğreneceğiz o zımbırtıyı.
gerçekten delphinin hiçbir versiyonunda bu programı yazamayız mı? ayrıca firebird kullanmak mümkün mü bu el terminallerinde,
bu konuda daha önce program yazan arkadaşlardan Allah rızası için yardım etmelerini bekliyorum. Akış ve çalışma mantığının yanında kod paylaşacak arkadaşlardan Allah razı olsun. İyi çalışmalar...
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Re: El Terminalindeki Windows CE 4.2/5.0 ye program yazmak

Mesaj gönderen unicorn64 »

eski şirkette benzer bir uygulamamız vardı. Netsise entegre saha satış uygulaması yapıyorduk. el terminali tarafı c# masaüstü server tarafı delphi idi. iletişimi de remobjects ile sağlıyorduk. el terminalinde firebird çalışmaz, sadece sqlce çalışıyor bildiğim kadarıyla. wince 4.2 ve sonrası, windows mobile da sorunsuz çalışır. yanlış hatırlamıyorsam wince 4.1 de compactframework yada sqlce çalışmıyordu...
delphi ile mobil programlama yapılamıyor diye bilmiyorum.

ayrıca mobil programlamada masaüstüne göre bazı kısıtlar söz konusu, örneğin sqlce de view,trigger yada stored procedure yok.
view olmadığı için iç sorguları da desteklemiyor. c# tarafında da masaüstü uygulamasında yapılabilecek bazı şeyler mobil de yok, bazı toollar(componentler) desteklenmiyor yada özellikleri kısıtlı. ve şunu da ekleyeyim her ne kadar garbage collection olsa da memoryleakler oluşması muhtemel, zaten kısıtlı olan memory yi dikkatli kullanmak gerekiyor.
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Eğer barkod felan okunmayacaksa biraz gereksiz gibi geliyor artık bana. El terminali fiyatından daha ucuz netbooklar. 10.1 ekranlı olanları var. Onları kullanmayı teklif etseniz duruma göre?
Her ne akdar .Net ile yazılsada @unicorn64 'ün bahsettiği uygulamayı kullandım bende eski iş yerinde. İki terminal vardı sürekli başımızı ağrıtıyordu. Zaten veri girmek zor, elmanlar ürünün ilk harfini yazıp mecburen ara düğmesine basıyordu, ondan sonra bunlar yavaş çalışıyor diye itiraz ediyorlardı. Gerçekten barkodla felan işiniz yoksa minip laptoplardan alın. Bide otobüslerdeki gibi 3G internet paylaştıran cihaz alıp buna yazıcı bağlayın. Satışcıların elindeki laptopda bu ağa bağlanır, süper olur.
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

@mkysoft un bahsettiği uygulama bizimki miydi bilemem çünkü piyasada bu konuda tek değildik sonuçta. ancak kullanıcılardan benzer şikayetleri biz de alıyorduk. sen her ne kadar programı elindeki imkanlarla en hızlı en kolay kullanılacak şekilde de yapsan, kullanıcı elindeki cihazdan çok fazlasını bekliyor... yada zaten kullanmak istemediği, firma yönetiminin kullanımı zorunlu tutma isteği gibi sebeplerle bahaneler de olabiliyor..
yazıcı konusu da var tabi, MC3000 de dahili yazıcı var mıydı, hatırlamıyorum ama bluetooth yazıcı kullanmak durumundasınız ve bluetooth printera veri gönderimiyle de uğraşacaksınız.
kayıt sayısı artıp db şişmeye başlayınca sorgular yavaş çalışabilir, out of memory lere dikkat... :)
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
BLuE_ALoNE
Üye

Mesaj gönderen BLuE_ALoNE »

cevap yazan arkadaşlara verdikleri fikirlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. bende bu arada araştırmaya devam ettim. bir çok el terminali satan firma programını da verebiliyor ama biraz tuzlu olacak sanırım. netbook tavsiyesi aslında mantıklı, barkod okuyucuda bağlanabilir. ama eleman elinden düşürürse satış anında bittik :) neyse artık bir çözüm yolu bulacağız.
Kullanıcı avatarı
comfort
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen comfort »

Uzak masaüstü kullanırsan ister delphi ister firebird kullanabilirsin. Tek dezanavtajı devamlı online olman gerekiyor. Yani depo uygulamalarında ve üretim alanında gayet güzel çalışıyor. Sıcak satış soğuk satış için kullanacaksan C# tan başka çaren yok şuan için.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

http://www.firebirdsql.org/index.php?op ... etprovider
Mecburen ve malesef .net yada c# kullanmak zorunluluğu var. Restaurant programlarında el terminallerinde remote desktop kullandırıyorlarmış, bu seferde server için CALL lisans sorunu varki başka bir şey için almak zorunda kaldım eklmesi desteği geçtim satın alması bile sorun :D parayı verdik 2-3 hafta 1 A4 kağıt bekledik :) neyse
.net ile firebird e bağlanabilirsin. eğer ciğazlarda 3G kullanabilirsen sanırım bu sayede c# ve FireBird ile halledilebilinir. Ben kuyum programımda 7 client hem kendi aralarında hemde server a (merkeze) benzer MANTIK ta bir sistem Replication yaptım.Aradaki hızı arttırmak için zebedee kullandım. arada sql scripler gidip geliyor,herkez kendi local inde çalışıyor sadece insert delete update yapılmış kayıtlar script olarak server a yada diğer db lerde execute ediliyor.
buna benzer bir mantık olabilir sanırım,yani server a bağlanılırsa SP lerle işlemler halledilebilinir,sadece uzun query result larını mümkün olduğunca ufaltmak gerek. zebedee wince de de çalışırsa oldukça hızlı olur
http://www.winton.org.uk/zebedee/
sonucu paylaşırsan benim gibi benzer proje düşünen arkadaşlara yardımcı olur
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!