Ağdaki cihazların kontrolü
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Ağdaki cihazların kontrolü
Selam arkaşdaşlar Ağımda kullanımda olan 20 adet d link acces point 8 adet print server ve devamlı çalışması gereken 5 adet pc mevcut Bazen bunlar kendiliğinden kapanıyor bozuluyor vb.. bunlar farklı yerlerde ve hepsini her zaman bakamıyorum fakat hepsinin ip numaraları bende mevcu mac adresleri ile birlikte. Ben bunları yapacağım (Ama nasıl yapacağım bir programla ping atma vbb bir yöntemle ) bir programla nasıl kontrol edebilrim günlük pc mde açık olarak duran bir programın 2 3 saatte bir ping atsın bu cihazlara çalışanları çalışıyor eğer ping atamadıklarını çalışmıyor şeklinde düzenleyebileceğim bir program araıyorum veya nasıl yapıldığı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. Teşekkürler.
Re: Ağdaki cihazların kontrolü
ping atmayı düşündüğünüze göre amacınız sadece makina açık mı, ağda aktif halde mi diye kontrol etmek sanırım.
programdan ping attırılır belki, sanırım indy de bunla alakalı bişey vardı.
olmadı gerekli pingleri yapan ve sonucu bi dosyaya kaydeden bi bat dosyası hazırlar, delphiden bat dosyasını çalıştırırsınız.
PCler içinse benim aklıma gelen ufak bi server-client yapısı,
sonuçta illaki ping atmanız gerekmez, bi mesaj gönderip mesajınıza cevap almanız da yeterli olur sanırım.
sizin makinada server program olur, diğerlerinde client lar. açılışta size bağlanırlar. sizdeki programda manuel yada otomatik olarak mesaj gönderip cevap alır. cevap alabildikleri açık, alamadıkları problemli diyebilirsiniz.
hatta aynı ağdaysanız her client a tek tek mesaj göndermek yerine direk udp broadcast mesaj gönderirsiniz.
hatta bu sayede mac adresi elinizde olduğuna göre clientları (wake on lan ı destekleyen client makinaları) uzaktan açabilir yada kapatabilirsiniz
olmadı gerekli pingleri yapan ve sonucu bi dosyaya kaydeden bi bat dosyası hazırlar, delphiden bat dosyasını çalıştırırsınız.
sonuçta illaki ping atmanız gerekmez, bi mesaj gönderip mesajınıza cevap almanız da yeterli olur sanırım.
sizin makinada server program olur, diğerlerinde client lar. açılışta size bağlanırlar. sizdeki programda manuel yada otomatik olarak mesaj gönderip cevap alır. cevap alabildikleri açık, alamadıkları problemli diyebilirsiniz.
hatta aynı ağdaysanız her client a tek tek mesaj göndermek yerine direk udp broadcast mesaj gönderirsiniz.
hatta bu sayede mac adresi elinizde olduğuna göre clientları (wake on lan ı destekleyen client makinaları) uzaktan açabilir yada kapatabilirsiniz
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...
forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

-
- Üye
Çok Teşekkür ederim
acaba elinizde bir örnek varmı ping atmakla ilgili veya olan arkadaşlar.
acaba elinizde bir örnek varmı ping atmakla ilgili veya olan arkadaşlar.
Daha önceden çalıştığım şirkette kullanmak üzere ping atma programı yazmıştım. İşini görür belki kaynak kodlarıyla birlikte ekliyorum.
(Jedi paketinden bileşenler eklediğim için jedi kurulu olması gerekir.)
(Jedi paketinden bileşenler eklediğim için jedi kurulu olması gerekir.)
- Dosya ekleri
-
- PingChi.rar
- (59.94 KiB) 303 kere indirildi
-
- Üye
unicorn64 yazdı:ping atmayı düşündüğünüze göre amacınız sadece makina açık mı, ağda aktif halde mi diye kontrol etmek sanırım.
en altta belirttiğiniz (hatta bu sayede mac adresi elinizde olduğuna göre clientları (wake on lan ı destekleyen client makinaları) uzaktan açabilir yada kapatabilirsiniz) bunu nasıl yapa bilirm
Arkadaşlarımın verdikleri bilgiye ilaveten , bu konu hakkında size ufak bir hatırlatma yapmak isterim. Yukarıda bahsetmiş olduğunuz geniş sistem yapılarının arkasında, güvenlik amaçlı bir takım yapılar bulunur. Dolayısı ile bu yapılar sizin o ağa ping atmanızı, uzaktan tetiklemenizi, broadcast yayın yapmanızı engelleyecektir. Bu yapıları uygun hale getirmeden, yapmaya çalıştığınız uygulamanın da doğru çalışmayacağını unutmayın. Eğer sistemsel yapınız uygunsa, forumda zaten ping atmayla ilgili bir çok örnek mevcut , bunlardan birini kullanabilirsiniz.
Saygılarımla
Saygılarımla