neden interbase?
neden interbase?
ben dbase kullanmaya çalışıyorum. Pascal'dan Delphi geçişi yaptığımız gibi, dbase'den interbase'e geçiş mi yapmamız gerek yoksa, direkt başlasak zaman kaybetmeden daha mı iyi olur.
İnterbase, internet&intranet te mi daha güçlü? Nedir avantaj&dezavantajları?
İnterbase, internet&intranet te mi daha güçlü? Nedir avantaj&dezavantajları?
olağan bi durum aslında. Foruma dbase yada paradox tecrübesiyle giriyor sun ve bakıyosun ki herkesin konuştuğu ateşkuşu gibi bişey var?? neyapıcaksın? önce aratacaksın, ama insan öğrenme aşkı ve heyecanıyla neyapıyor? aratmayı unutuyor. 
Bence de sabit bi konu olarak firebird/interbase olayı açılmalı linkleri verilmeli

Bence de sabit bi konu olarak firebird/interbase olayı açılmalı linkleri verilmeli
Hocam herşeyi yönetimden beklememeli
En son Adnan beyin gazıyla Arşiv CD'si olayına girdim, 1 ay gece 3'lere kadar uğraştım. Sitenin ve forumun işleri zaten çok vaktimizi alıyor. Bir üyemiz de çıksın, Interbase ve Firebird ile ilgili sık sorulanlar diye bir makale hazırlasın ve makale forumuna atsın, güzel olmaz mı?
Kolay gelsin.

En son Adnan beyin gazıyla Arşiv CD'si olayına girdim, 1 ay gece 3'lere kadar uğraştım. Sitenin ve forumun işleri zaten çok vaktimizi alıyor. Bir üyemiz de çıksın, Interbase ve Firebird ile ilgili sık sorulanlar diye bir makale hazırlasın ve makale forumuna atsın, güzel olmaz mı?
Kolay gelsin.
gerçekten bu konu sitede çok konuşuldu ama yine de yazalım bildiğimiz kadariyle birkaç cümlecik.
öncelikle yorum yapalım:
paradox: borland firmasının veritabanı alanında sunduğu etkin bir çözümdü. ufak projelerde hala etkinliği koruyor. ancak uzun süredir geliştirilmediği için arşive kaldırılmaya aday hatta bazı kullanıcılar tarafından arşivdeki yerini aldı.
interbase(ücretsiz açık kodlusu firebird):bu da özellikle network veya tekli bilgisayarlarda büyük avantajlar sağlıyor. adminin bir forumda yazdığına göre borland firması interbase'e büyük yatırımlar yapıyormuş. yani yakında son derece güçlendirilmiş bir interbase karşımıza çıkabilir.
oracle: bu veriabanının hiç tartışılacak bir yanı yok bence. genelde büyük projelerde kullanılır. öyle her projeye de oracle bulaştırılmaz hani...
sonuç olarak:
burada herkesten birşeyler çıkar. herkes hoşuna gideni söyler. benim hoşuma oracle gider. diğeri interbase sever. bir diğeri paradox sever...
zevkler ve renkler ayrı ayrıdır.
size bir önerim:
bütün veritabanlarını deneyin. zaten genelinin de deneme sürümleri var.(advantage, oracle, interbase, firebird(ücretsiz zaten), paradox, mySQL(ücretsiz) ve diğerleri)
öncelikle yorum yapalım:
paradox: borland firmasının veritabanı alanında sunduğu etkin bir çözümdü. ufak projelerde hala etkinliği koruyor. ancak uzun süredir geliştirilmediği için arşive kaldırılmaya aday hatta bazı kullanıcılar tarafından arşivdeki yerini aldı.
interbase(ücretsiz açık kodlusu firebird):bu da özellikle network veya tekli bilgisayarlarda büyük avantajlar sağlıyor. adminin bir forumda yazdığına göre borland firması interbase'e büyük yatırımlar yapıyormuş. yani yakında son derece güçlendirilmiş bir interbase karşımıza çıkabilir.
oracle: bu veriabanının hiç tartışılacak bir yanı yok bence. genelde büyük projelerde kullanılır. öyle her projeye de oracle bulaştırılmaz hani...

sonuç olarak:
burada herkesten birşeyler çıkar. herkes hoşuna gideni söyler. benim hoşuma oracle gider. diğeri interbase sever. bir diğeri paradox sever...
zevkler ve renkler ayrı ayrıdır.
size bir önerim:
bütün veritabanlarını deneyin. zaten genelinin de deneme sürümleri var.(advantage, oracle, interbase, firebird(ücretsiz zaten), paradox, mySQL(ücretsiz) ve diğerleri)
sanırım arama işlemini yapmadınızandrea yazdı:herkez düşündüğü avantaj ve dezavantajları buraya yazsa, admin abimizde bu konuyu sabit konu yapsa...

@andrea, başta da yazdığım gibi bu konu o kadar çok tartışıldı ki, bence bir forumdaki yazılanları okuyun, eğer kafanıza takılan birşey varsa, şu soruma cevap bulamadım veya şöyle bir ifade geçmiş bu nasıl oluyor gibi sorun yanıtlayalım.
Her hafta, dönme dolap gibi sil baştan interbase/firebird anlatmaya gerek yok. Yanlış düşünüyorsam belirtin lütfen.
Kolay gelsin.