değerli arkadaşlar;
cxgrid de fatura harketlerini kaydını düzenlerken şöyle bir sıkıntı yaşıyorum.
fatura hareket tablomda KDVTANIM ve KDVORANI isminde iki tane alanım var. ayrıca kdv tanım ve oran bilgilerinin tutuldugu KDVORAN isminde ikinci bir tablom var. cxgrid de KDVTANIM alanında lookupcombobox özelligi kullanarak KDVORAN tablosundan KDVTANIM alan bilgilerini (1.grup, 2.grup, 3.grup) çağırıyorum.
cxgridin KDVTANIM alanından bir grup seçtiğim zaman o grubun kdv oranının cxgridin KDVORAN alanına aktarılmasını sağlamak istiyorum. locate özelliğini kullandım fakat cxgrid üzerinden pek düzgün çalışmadı.
inşallah izah edebilmişimdir. kolay gelsin,
CxGrid de hücrede onchange
-
- Üye
CxGrid de hücrede onchange
İsteyen, yapabildiğinden daha fazlasını yapar.
Re: CxGrid de hücrede onchange
Öncelikle soruyu yanlış yere açmışsınız bunu belirtmek isterim.
Siz fatura kayıtlarında kdvtanim alaniyla mevcut bir veriyi tekrar tutmuş oluyorusunuz, kdvorani alanını tutmanız yeterli olmalıydı. Neyse, eklemiş olduğunuz lookupcombo'nun on change olayında ilgili kaydı editleyip kdvtanim alanina veriyi manuel atamalısınız. kdvtanim alanin tutmayarak lookupfield kullanırsanız kolayca çözersiniz.
Siz fatura kayıtlarında kdvtanim alaniyla mevcut bir veriyi tekrar tutmuş oluyorusunuz, kdvorani alanını tutmanız yeterli olmalıydı. Neyse, eklemiş olduğunuz lookupcombo'nun on change olayında ilgili kaydı editleyip kdvtanim alanina veriyi manuel atamalısınız. kdvtanim alanin tutmayarak lookupfield kullanırsanız kolayca çözersiniz.