[SORU]-MySQL Silent Kurulum ve Ayarları ?

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye

[SORU]-MySQL Silent Kurulum ve Ayarları ?

Mesaj gönderen hi_selamlar »

S.A. Arkadaşlar,

1. :?:
Hazırladığımız projede MySQL kullanıldı. Amacımız Kullanıcı tarafına setup hazırlayıp projeyi kurmak ve ardından da MySQL 'i sessizce kurmak istiyoruz.
Bu durum da nasıl bir yöntem izlenebilir. ?

2. :?:
Sessiz kurulumda kullanıcı atmasını ve şifresini biz nasıl belirleriz.
Şöyle bir kullanıcı adı ile atama yapmak istiyoruz ki bağlanırken sorun oluşmasın ve o kullanıcıya bütün haklarıda otomatik olarak vermek istiyoruz.
Örnek : root@%
Eğer böyle yapmaz isek sorun çıkıyor. MySQL bağlanmıyor.

Saygılar. :Noops

S.A.
Herkes cahildir, bazi konularda.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: [SORU]-MySQL Silent Kurulum ve Ayarları ?

Mesaj gönderen mkysoft »

1. mysql için inno setup scriptleri yayınlandı. ayrıca NSIS içinde scriptler var forumda. Benim kullandığım kendi yöntemimde var, aratırsanız çıkacaktır. client makinalara mysql kurmanıza gerek olmayacak biliyorsunuz, sadece server için.

2. veri tabanını yukarıdaki gibi sabit bir şifreyle kurduktan sonra program ilk açıldığında bir admin şifresi isteyebilir, bu şifreyide root'un şifresi olarak değiştirirsiniz. yetkilendirme için, yetkilendirme komutlarına bakabilirsiniz. eğer tüm yetkileri verecekseniz GRANT ALL komutu yetecektir. root@% yazmamızın nedeni tamamen güzenlik amaçlıdır. bu kullanıcının bağlanabileceği makinaları sınırlandırmış oluruz. % her yerden açık anlamına gelir. standar olarak root@localhost olarak gelmektedir. ip adreside yazılabilir, joker karakterler kullanılabilir.
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye

Mesaj gönderen hi_selamlar »

S.A.

Sitede daha öncedende konuyu araştırmıştım fakat tam anlamıyla bir işlem bulamadım. :!:
Acaba inno setup veya NSIS kurulum ve user ataması (grant all) ...

S.A.
Herkes cahildir, bazi konularda.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

nsis içindede user ataması yapalılabilir pek ala. ama bir örneği mevcut değil. üzerinde çalışılması lazım. ama kurulum scriptleri var.
örnek başlık: http://delphiturkiye.com/forum/viewtopi ... ql+kurulum

tamamen detaylı bir anlatım yok ancak bu detaylı kısım zaten INNO ve NSIS ile nasıl kurulum hazırlanacağında anlatılıyor. direk mysql'in kurulum dosyasını çağırmıyorsunuzda, mysql klasöründe yer alan tüm dosyaları kendi kurulum dosyanıza dahil ediyorsunuz, kurulacağı yeride belirtiyorsunuz.