S.A. Arkadaşlar bir önceki açtığım konuda mysql ve innodb ile ilgili bir soru sormuştum. İnnodb hakkında birşeyler öğrenmek istememin sebebi özellikle transaction olayı idi. Ama gördümki transaction kullanabilmek için başka sıkıntılara katlanmak gerek biraz vazgeçer gibi oldum. soracağım soru daha önceki başlıkla alakalı olmadığı için ayrı bir başlıkta açmayı uygun gördüm ama bir önceki konu ile ilgili olarakta kısa bir bilgi verme gerekliliği hissettim. Lüzumsuz olduysa kusuruma bakmayın.
Madem iş başa düştü MySQL MyIsam kullanmaya devam ettiğimi düşünürsek DB tarafında değilde kod kısmında bir transaction mantığı nasıl planlanır. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı konuda.
MySql ve Transaction
MySql ve Transaction
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;
Begin
End;
Re: MySql ve Transaction
Şahsi görüşüm bu konuda program tarafından yapılabilecekleriniz hem kısıtlı hemde çok zahmetli olacaktır, çünkü Transaction sadece kayıt ekleyip sorun olursa eklediklerini silmekten ibaret değildir, güncellemeleri, ve silmeleride içine alır ve her nekadar Transactionları kullanıcılar program tarafından yönetiyor gibi görünsede yönetim veritabanı sunucusunun elindedir buda demek oluyorki örneğin transaction başlattınız kayıtlar eklemeye silmeye ve güncellemeye giriştiniz ama elde olmayan nedenlerden dolayı programınız kilitlendi yada bilgisayarınız kapandı siz rollback yada commit diyemediniz, InnoDB son transactiondaki hiç bir değişikliği uygulamadan geri alır, bu gibi ve benzer durumlar varken manuel kurgulanacak bir transaction yapısı başarılı olmayacaktır çünkü bu işlerin kesinlikle sunucu tarafından yürütülmesi gerekir derim ben.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
- hi_selamlar
- Üye
S.A.
Hocama katılıyorum. Transaction'^lar server tarafından yürütülür.
Benim tavsiyem korkmadan InnoDB ye geçmen.
Hızlı ve başarılı olduğunu sende göreceksin.
S.A.
Hocama katılıyorum. Transaction'^lar server tarafından yürütülür.

Benim tavsiyem korkmadan InnoDB ye geçmen.

Hızlı ve başarılı olduğunu sende göreceksin.

S.A.
Herkes cahildir, bazi konularda.
Haklısınız ben aynı düşüncedeyim. Ancak aynı sorunlar karşılaşmış ve bir nebzede olsa kendince çözüm üretebilmiş arkadaşlar belki fikir verir diye düşünmüştüm. Yoksa dediğiniz gibi sever tarafını ilgilendiren bir yapıyı kod satırında tam anlamıyla kurmak imkansız gibi birşey. Arkadaşlar Emeğinize sağlık diyorum. Söylenecek daha fazla bir söz olduunu düşünmüyorum bu konuda sağlılı bir kodlama için transaction desteği olan bir db şart. Teşekkürler.
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
End;
Begin
End;