sendmessage sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
meron06
Üye

sendmessage sorunu

Mesaj gönderen meron06 »

iyi çalışmalar arkadaşlar.belli aralıklarla başka bi uygulamaya tuş gönderen bi program yazmak istiyorum.tuş göndereceğim programda mesela A tuşuna basınca o programda bi takım işlemler gerçekleşiyor.bu işi otomatik hale getirmeye çalıştım.
öncelikle programın handle numarasını aldım.
SetForegroundWindow(handle); komutunu verdim tuş göndermek istedğim uygulamayı aktif hale getirdim.
SendMessage(handle,WM_CHAR,65,0); daha sonra sendmessage komutunu yolluyorum (bu komutu timer la yolluyorum her 30 sn de bir.).fakat programa bu tuş gitmiyor yani kontrol etmek istediğim programda herhangi bi hareket olmuyor.

Doğrudan sanki direk klavyede tuşa basılmış gibi bi işleminasıl yapabilirim.yani direk olarak klavyenin registirine A tuşu bilgisini nasıl yazabilirim.yada yukarda tarif ettiğim olayda nasıl bi yanlış yapıyorumda çalışmıyor.(Not bu işlemi note padde yaptığımda oluyor ama programlarda işe yaramıyor.).Bu konudaki yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
ibrahimcoban
Üye
İletişim:

Re: sendmessage sorunu

Mesaj gönderen ibrahimcoban »

Tuşların gidebilmesi için uygulamada odak noktası (yani bir bileşene setfocus) olması gerekiyor.
http://ibrahimcoban.com/
Lazarus, Kol-Ce,Delphi ve C#
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

e peki forma nasıl setfocus olacağız.yani tuş göndermek istediğim programın anaformunda herhangi biyerinde A tuşuna basılınca işlemler yapıyor.programın anaformuna nasıl focus olacağız.
Lord_Ares
Üye

Mesaj gönderen Lord_Ares »

ana formun handle nosunu zaten buluyorsun, yapman gereken setfocus komutunda ana formun handle no sunu ver. yani ana forma setfocus yap