Şifreli Access Veritabanı Bağlama

Yazdığınız makaleleri ve üyelerimizin işine yarayacağını düşündüğünüz kodlarınızı gönderebilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
aXéNT

Şifreli Access Veritabanı Bağlama

Mesaj gönderen aXéNT »

Benimde işim düşmüştü böyle bişey için forumda aradım ama net bi cevap bulamadım. Herkes ODBC üzerinden bağlayın demiş. Ama ben Microsoft.Jet.OLEDB.4.0 üzerinden bağladım. Çok kolay aslında. Normal bağlantı ayarlarını yaptıktan sonra yukardan Tümü sekmesine gelin ve orda Jet OLEDB: Database Password değerini seçin ve aşağıdan Değeri Düzenle butonuna basıp şifreyi yazın. Bağlantıyı sınayın tamamdır ;)
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Re: Şifreli Access Veritabanı Bağlama

Mesaj gönderen sabanakman »

Bağlantı diyaloğunda son sayfada ekstra özellikler vardır. Orada Jet OLEDB:Database Password isimli özelliğe şifre değerini girebilirsin veya direkt

Kod: Tümünü seç

Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=c:\db\access.mdb;Persist Security Info=False;Jet OLEDB:Database Password=şifre???
gibi bir connectionstringle şifreli veri dosyasını açabilirsin.

Ayrıca kaynak olması açısından http://www.connectionstrings.com/ sitesini elinin altında bulundur, ADO ile çalışırken çok işine yarayacaktır. Mesela aradığın cevap http://www.connectionstrings.com/access sayfasında With database password başlığı altında da verilmiş.
Şaban Şahin AKMAN

Mesaj gönderen aXéNT »

Bende aynısını söylemiştim :D
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Biliyorum, mesajı yazdıktan sonra dikkat ettim ama çok faydasını gördüğüm bu siteyi önermeden yapamadım. Yoksa akşam rahat uyuyamazdım :mrgreen: .
Şaban Şahin AKMAN