Ekranın rgb ortalamasını almak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- turkerunutmaz
- Üye
- İletişim:
Ekranın rgb ortalamasını almak
Merhaba.Delphi ile ekranın sol ve sağ kısımlarının %20 lik kısımlarının rgb ortalamasını almak istiyorum.Bunun için ilk baş ekran görüntüsünü alarak bunun üzerindeki istediğim kısımlardaki pixellerin tek tek r,g,b ortalamasını aldım. Fakat bu işlem çok yavaş oluyor. Bu işlemi sürekli yapmam lazım. Bu şekilde yaparsam bilgisayar çok kasıyor. Bir sitede directshow vs. ile araştırma yap dediler. Fakat aradığımı bulamadım. Bu dediğim işlemi daha basit ve hızlı olarak nasıl yapabilirim?
Re: Ekranın rgb ortalamasını almak
s.a.
tüm ekranın değilde sadece ihtiyacın olan kısmın ekran görüntüsünü alsan nasıl olur.
tüm ekranın değilde sadece ihtiyacın olan kısmın ekran görüntüsünü alsan nasıl olur.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
- turkerunutmaz
- Üye
- İletişim:
Zaten öyle yapıyorum.Yukarda yazmamışım. Yani sol ve sağ kısımların belirli kısımların ekran görüntüsünü alıp , o görüntülerdeki pixellerin ayrı ayrı r,g,b değerlerini toplayıp bunu pixel sayısına bölerek ortalama alıyorum. Belki de yavaşlama burdandır. Bunu daha hızlı yapabileceğim bir yöntem var mıdır?
Bu işlemdeki amaç nedir ? Veya yapılan program nedir ? Birde işlem yapığınız kodları yazarsanız belki daha iyi çözümlre önerilebilir...
- turkerunutmaz
- Üye
- İletişim:
Rgb değerlerini comport ile yapacağım devreye aktarıcam.Devredeki rgb ledler bilgisayardan sürekli gelen renkleri üretecek. Bunu monitörün yanlarında kullanıcam.Ambilight gibi yani.
Kodlar yok.Bunu geçen sene yazmıştım geçen seneden beri uğraşmadığım için kodları bulamadım.Ama kodlarda dediklerimi yaptım.Ayrıca ben kod istemiyorum.Sadece nasıl bir yöntemle daha hızlı bir şekilde bunu yapabilirim onu soruyorum.
Kodlar yok.Bunu geçen sene yazmıştım geçen seneden beri uğraşmadığım için kodları bulamadım.Ama kodlarda dediklerimi yaptım.Ayrıca ben kod istemiyorum.Sadece nasıl bir yöntemle daha hızlı bir şekilde bunu yapabilirim onu soruyorum.
- turkerunutmaz
- Üye
- İletişim:
hiçkimsenin bir fikri yok mu?
bir sitede bu projede arkadaş matlab ile çok daha hızlı hesaplamış. bunun hakkında bilgisi olan varmı?
bir sitede bu projede arkadaş matlab ile çok daha hızlı hesaplamış. bunun hakkında bilgisi olan varmı?
-
- Üye
- İletişim:
ScanLine komutunu incele yardımcı olacaktır.
http://ibrahimcoban.com/
Lazarus, Kol-Ce,Delphi ve C#
Lazarus, Kol-Ce,Delphi ve C#