arkadaşlar merhaba. Raporlama ile ilgili bir sıkıntım var. sizlere sorayım dedim. akıl akıldan üstündür,demişler.
id ders_adi dogru yanlis net ders_sira ögrenci_no
1 Türkçe 13 2 12,23 50 34
2 matematik 15 3 12,24 51 34
3 fen 14 1 12,25 52 34
4 sosyal 20 2 12,26 53 34
5 ingilizce 12 1 12,27 54 34
6 Türkçe 23 1 12,28 50 35
7 matematik 11 2 12,29 51 35
8 fen 12 3 12,30 52 35
9 sosyal 21 1 2,31 53 35
10 ingilizce 15 5 12,32 54 35
arkadaşlar böyle bir tablom var.
benim yapmak istediğim ise. üstteki tabloyu rapor olarak alırken ders_adi alanındaki ders isimleri alan başlığı olacak altına öğrenci numaralı sıralama yapacak.
örneğin
ögrenci_no türkçedğru türkçeyanlış türkçenet matematikdoğru matematikyanlış matematiknet fendoğru fenyanlış fen...
34 13 2 12,23 15 3 12,24 14 1 ....
yani bir alandaki verileri yan yana nasıl sıralayabiliriz.
belki diyebilirsiniz
ögrenci_no türkçedğru türkçeyanlış türkçenet matematikdoğru matematikyanlış matematiknet fendoğru fenyanlış fen...
alan adlarını böyle yan yana yaz diye ama veritabanına dinamik dersler yazılması gerekiyor. eğer bilgisi olan arkadaş varsa cevabını bekliyorum.
bir alandaki veriyi raporda yan yana yazdırma yardımı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: bir alandaki veriyi raporda yan yana yazdırma yardımı
merhaba,
ben fastreport kullanıyorum ve benimde rapor yazdırma işlemimde rapora imza atan personelin sicillerini yan yana yazdırmam gerekmekte. bu sebeple fast reportun detail bandının column ayarları ile oynayarak personel tablosunda alt alta olan sicilleri yan yana dilediğim aralıklarla yadırabiliyorum.
fastreportun bu özelliğini kullanabilirsin.
kolay gelsin
ben fastreport kullanıyorum ve benimde rapor yazdırma işlemimde rapora imza atan personelin sicillerini yan yana yazdırmam gerekmekte. bu sebeple fast reportun detail bandının column ayarları ile oynayarak personel tablosunda alt alta olan sicilleri yan yana dilediğim aralıklarla yadırabiliyorum.
fastreportun bu özelliğini kullanabilirsin.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.