Dbctrlgrid Hakkında Yardım
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Dbctrlgrid Hakkında Yardım
dbctrlgrid i datasourceye datasource yide table1 bağladım ama veriyi çekmedi yardım edebilirmisiniz.
Re: Dbctrlgrid Hakkında Yardım
bileşeni kullanmadım ama tabloyu active ettinizmi?
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

-
- Üye
DB CTRL GRID bir panel gibi çalışır. Tek farkı veri sayısı kadar paneli gösterir.
DB CTRL GRID üzerine nesneler yerleştirin. Mesela DbEdit, DbCheckBox gibi ve o nesneleri table da görmek istediğiniz alanlara bağlayın. Dizayn esnasında bu veri gösterme işi olmaz.
RunTimeda Table aktif edildiği anda db ctrl grid veri sayısı kadar sayır gösterir ve eklediğiniz dbeditler al alta sıralanıp verileri getirir. Db CTRL Gridin kullanım avantajı memo alan ve resim gösterebilmesidir.
Kolay gelsin
DB CTRL GRID üzerine nesneler yerleştirin. Mesela DbEdit, DbCheckBox gibi ve o nesneleri table da görmek istediğiniz alanlara bağlayın. Dizayn esnasında bu veri gösterme işi olmaz.
RunTimeda Table aktif edildiği anda db ctrl grid veri sayısı kadar sayır gösterir ve eklediğiniz dbeditler al alta sıralanıp verileri getirir. Db CTRL Gridin kullanım avantajı memo alan ve resim gösterebilmesidir.
Kolay gelsin
Öncelikle ilgilendiğiniz için tesekürler projem için gerekli nesneleri yerleştirdim dbctrlgrid di datasourceye bağladım ama veri gözükmüyor dbgrid de gözüktüğü gibi