Merhaba,
Şuan öğreninimi devam eden bir öğrenciyim.Kapsamlı bir şekilde Mağaza Stok Programı yapacağım.Menü'de 3 giriş olacak.Kıyafet,Ayakkabı ve Parfümeri olarak.
Her biri için ayrı bir form yarattım.Herbir forma da gerekli şeyleri koydum.DBGrid,Navigator vs..
Navigator ile programa ürün girişi,çıkışı,düzeltme yapılacak.Ayrıca arama butonu yaptım fakat sorun burada başlıyor.Aramayı radiogrup ile yaptım.Aramak istedi kriteri radiogruptan işaretliyor ve asagıda bulunan search kısmına da işaretlediği veri ile ilgili birşey giriyor.Mesela ürün koduna göre arıyoruz.Database'de "0011,0112,0122" adlı ürünler var.Ben search'e 011 yazdığım an bana ilk 2 taneyi gösteriyor.Fakat ben boyle istemiyorum.Ben istediğim bilgiyi yazacagım ve search'e tıkladıgım zaman bana ürünle ilgili bilgileri getirecek ve ben de ürünle ilgili istediğim değişiklikleri yapabileceğim.
Ayrıca navigator kullanmak daha mı iyi yoksa "Ekle,Çıkar,Düzelt" gibisinden buton eklemek mi daha iyi ?
Yazımı okuma zahmetinde bulunan herkese teşekkürler..
Mağaza Stok Programı "Search" Komutu ve Önerileriniz
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Mağaza Stok Programı "Search" Komutu ve Önerileriniz
En son chasteeer tarafından 11 May 2009 05:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Re: Mağaza Stok Programı "Search" Komutu ve Önerileriz
SetRange fonksiyonu ile istediğinizi yapabilirsiniz sanırım.. 
Programınızın içeriğine göre karar verebilirsiniz navigator kullanımına. Örneğin Eğer DBGrid'in dışında aktif kaydı da ekranda gösteriyorsanız dbeditler ile, ki bu sayade kullanıcı içerisinden düzenlemeler yapabilecektir, kullanmanızı tavsiye ederim ama bana genelde itici gelmiştir..

Programınızın içeriğine göre karar verebilirsiniz navigator kullanımına. Örneğin Eğer DBGrid'in dışında aktif kaydı da ekranda gösteriyorsanız dbeditler ile, ki bu sayade kullanıcı içerisinden düzenlemeler yapabilecektir, kullanmanızı tavsiye ederim ama bana genelde itici gelmiştir..

Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
Teşekkür ederim cevabın için fakat SetRange tam benim dediğim olay değil sanırım.Yada ben yeterli bilgi toplayamadım.Daha başka görüşleri olanlar varsa yardım ederlerse çok sevinirim..
Kullanıcı "Search" dediği zaman arkada çalışan SQL içerisinde "like %kod%" gibi aratıyor olmalısın ki, baştaki 0'ları olan ile olmayanı ayırt etmeksizin tümünü getiryor. Sıkıntı burada değil mi ? Çözüm önerim, kodlu aramalarda "like" yerine "=" kullan. O zaman o kod dışındakiler gelmez. Ürün adına göre arama yaptıracağında ise karar yine sana kalıyor. soldaki "0" sayısını ise kod uzunluğu farkı kadarı ile arama işleminden hemen önce tamamalamayı ihmal etme. Mesela arancak kod 11 ise başına iki tane 0 eklenmesini sağla. 111 ise başına bir tane 0 eklenmesini... Yeni ürün kaydı yapılırken de başlarına 0 doldurmayı ihmal etme. Tabi bu anlattıklarım ürün kodunun string olduğunu varsayımı üzerinedir. Diğer türlü buna zaten gerek yok. Soldaki sıfırlar kayle alınmaz o zaman
Başarılar.
Başarılar.