RAD Studio 2009

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Jire
Üye

RAD Studio 2009

Mesaj gönderen Jire »

herkese merhaba. bir kaç sorum olacaktı.

şimdi bilgisayarıma rad studio 2009 yükledim ve delphi 7de yaptığım eski projemi onda compile ettim.
2009da compile ettiğim için ek özellik kazanırmıyım mesela vista'ya uygun olması gibi?

ayrıca bunun dışında görünüşe bakılırsa delphi 7deki gibi sadece new > application'a tıklayınca iş bitmiyor.
delphi 2009'da kafama takılan 2 tane proje tipi var.

1. vcl forms application
2. sdi application

bilmeyeniniz varsa söyleyim, delphi 7(başka delphide oluyormu? evet aşağıda verdiğim örnek gibi)'de compile edilmiş bir program varsa taskbar'dan programa sağ tıkladığınızda aşağıdaki gibi sadece 3 seçenek çıkar(restore-minimize-close)
Resim

ama ben 2009'da
1. vcl form application ile bir proje açıp derleyince taskbardan tıkladığımızda sanki visual studioda bi c++ programı yazmışız gibi 6 tane seçenek çıkıyor.
Resim

2. sdi applicationda ise delphi 7'deki gibi üç seçenek çıkıyor.

lütfen bu dediğim şeylere bir açıklık getirebilimisiniz?
teşekkürler...
recepuncu
Üye

Re: RAD Studio 2009

Mesaj gönderen recepuncu »

slm ben RAD Studio 2009 u vista ile kullanıyorum ve yaptığım herşey çalışıyo sorun yok, diğer söylediklerini anlayamadım ve 6 seçenek yada 3 seçenek olup olmaması ne gibi bir sorun?
"Şu deredeki su,kaç kere değişti,yıldızların akisleri hep yerinde."
Jire
Üye

Re: RAD Studio 2009

Mesaj gönderen Jire »

recepuncu yazdı:slm ben RAD Studio 2009 u vista ile kullanıyorum ve yaptığım herşey çalışıyo sorun yok, diğer söylediklerini anlayamadım ve 6 seçenek yada 3 seçenek olup olmaması ne gibi bir sorun?
cevap için teşekkürler. sorun değil de soru.

rad 2009 delphi'de iki tane proje tipi gördüm.
1. vcl forms application
2. sdi application
şu iki proje tipinin arasındaki farkı sordum ve hangisi delphi 7'nin özelliklerini kullanıyor dedim ve ayrıca bildiğiniz üzere microsoft .net li programlarında windows.forms.application kullanıyor acaba bu vcl forms application, vcl + .net gibi birşey mi diye sorcaktım. sorularım bunlar, bu kadarcık :D