dblookupcombobox içerik
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- pasa_yasar
- Üye
dblookupcombobox içerik
iyi çalışmalar.
dblookupcombobox nesnesinde herhangi bir kayıt yokken açılmıyor. kayıt olmadığı zaman nesne ekleyip kayıt eklemek için tıklayınız seçeneğini ekleyebilirmiyim. örn. cari kart grubunu seçecek olsun. cari grubu olmadığı için tıkladığım zaman combobox ta birşey eklemiyor. böyle durumda "cari grubu eklemek için tıklayın" yazısını comboboxa kendim ekleyebilirmiyim. veritabanı etkilenmeden
dblookupcombobox nesnesinde herhangi bir kayıt yokken açılmıyor. kayıt olmadığı zaman nesne ekleyip kayıt eklemek için tıklayınız seçeneğini ekleyebilirmiyim. örn. cari kart grubunu seçecek olsun. cari grubu olmadığı için tıkladığım zaman combobox ta birşey eklemiyor. böyle durumda "cari grubu eklemek için tıklayın" yazısını comboboxa kendim ekleyebilirmiyim. veritabanı etkilenmeden
Re: dblookupcombobox içerik
Kod: Tümünü seç
dblookupcombobox.items.count = 0 then
dblookupcombobox.items.add()
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

Sırf meraktan soruyorum neden böyle birşeye ihtiyaç duydun?
Bildiğim kadarıyla lookupcombo ile öyle birşey yapılamaz. Dbcombo ile yapılabilir. Ufak bir döngü kurup tabloda ki verileri itemsine doldurursun sen de istediğini yazabilirsin.
Bildiğim kadarıyla lookupcombo ile öyle birşey yapılamaz. Dbcombo ile yapılabilir. Ufak bir döngü kurup tabloda ki verileri itemsine doldurursun sen de istediğini yazabilirsin.
- pasa_yasar
- Üye
pratik kullanım için yapıyorum. dediğiniz kod dblookupcombobox ta çalışmıyor. database de eklersem geç çalışır. bu daha pratik diye düşünüyorum.
lookubı görmemişim.pasa_yasar yazdı:pratik kullanım için yapıyorum. dediğiniz kod dblookupcombobox ta çalışmıyor. database de eklersem geç çalışır. bu daha pratik diye düşünüyorum.

Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

s.a.
bunu iki yol ile aşabilirsiniz.
1.si veritabanına default bir kayıt eklersiniz. ID si (-1) veya (0) olur. bu kayıt adıda ya "seçilmemiş" veya "lütfen kayıt seçiniz (gitimniz) gibi" .
2.si dblookup combobox un listsource datasetinin select kısmında (Eper TTable bileşeni veya benzerini kullanıyorsan bu olmaz tabiki) union ile id si -1 adıda lütfen seçiniz veya ekleyiniz olan bir kayıt eklersin.
kullanıcı herhalükarda ekranda birtane kayıt görecektir.
Ben yukardaki iki yoldan birini tercih ederdim.
Size bir alternatif daha
dblookupcombobox un onenterinda
dblookupcomboboxun listsourcesinin datasetinin recordcountunu kontrol edin. eğer -0- ise kullanıcıya bir mesaj verin.
kolay gelsin.
bunu iki yol ile aşabilirsiniz.
1.si veritabanına default bir kayıt eklersiniz. ID si (-1) veya (0) olur. bu kayıt adıda ya "seçilmemiş" veya "lütfen kayıt seçiniz (gitimniz) gibi" .
2.si dblookup combobox un listsource datasetinin select kısmında (Eper TTable bileşeni veya benzerini kullanıyorsan bu olmaz tabiki) union ile id si -1 adıda lütfen seçiniz veya ekleyiniz olan bir kayıt eklersin.
kullanıcı herhalükarda ekranda birtane kayıt görecektir.
Ben yukardaki iki yoldan birini tercih ederdim.
Size bir alternatif daha
dblookupcombobox un onenterinda
dblookupcomboboxun listsourcesinin datasetinin recordcountunu kontrol edin. eğer -0- ise kullanıcıya bir mesaj verin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
bu söylediğiniz jedinin dblookupcomboboxında var DisplayEmpty özelliği onu inceleyerek çözüm bulabilirsiniz.. Kayıt olsada olmasada ilk ıteme istediğiniz texti yazabiliyorsunuz. Yani grup seçilmemişse "Lütfen grup seçiniz.." gibi..
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
- pasa_yasar
- Üye
mecburen cxextdblookupcombobox kullanarak yaptım. gridden bağladım.o şekilde yaptım.ilglendiğiniz için tşk ederim
- pasa_yasar
- Üye
cxgrid içeriği boşken tıklama komutu veremiyorum. oncellclik özelliğine yazdım kayıt olmadığı zaman çalışmıyor. boş iken nasıl tıklama özelliği verebilirim.