Sql Foreign Key Kodları nedir?**Önemli projem eksik kaldı
Sql Foreign Key Kodları nedir?**Önemli projem eksik kaldı
Öncelikle ilk mesajımda herkese merhabalar...
Balıkesir Üniversitesinde Balıkesir Myo/Bilg Prog. ve Tekno. bölümü 2. sınıftayım...
VTYS dersinin hocası bizden x bir şirkete ait veritabanı yaratmamızı istedi.Tüm bilgileri design bölümünde girdim ve veritabanını oluşturdum,veri tabanı şu an hazır sorgu yaptıgımda bilgileri çekebiliyorum.Tabloların Primary Keylerini oluşturdum fakat bunlara referans olucak Foreign Key oluşturmayı bilmiyorum,çoktan çoğa,birden çoğa,çoktan bire ilişkide Foreign Key nasıl oluşturulur bilmiyorum.
Sizden ricam mesela ürünler tablosundaki ürün no suyla,siparişler tablosundaki ürün no yu nasıl referans gösterirm bunun kodunu yazıp açıklarsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler herkese.
Balıkesir Üniversitesinde Balıkesir Myo/Bilg Prog. ve Tekno. bölümü 2. sınıftayım...
VTYS dersinin hocası bizden x bir şirkete ait veritabanı yaratmamızı istedi.Tüm bilgileri design bölümünde girdim ve veritabanını oluşturdum,veri tabanı şu an hazır sorgu yaptıgımda bilgileri çekebiliyorum.Tabloların Primary Keylerini oluşturdum fakat bunlara referans olucak Foreign Key oluşturmayı bilmiyorum,çoktan çoğa,birden çoğa,çoktan bire ilişkide Foreign Key nasıl oluşturulur bilmiyorum.
Sizden ricam mesela ürünler tablosundaki ürün no suyla,siparişler tablosundaki ürün no yu nasıl referans gösterirm bunun kodunu yazıp açıklarsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler herkese.
Re: Sql Foreign Key Kodları nedir?**Önemli projem eksik kaldı
Şuna benzer bir SQL komutu kullanabilirsin:
Kod: Tümünü seç
ALTER TABLE SIPARISLER ADD CONSTRAINT FK_SIPARISLER_URUN_KODU FOREIGN KEY (URUN_KODU) REFERENCES URUN (URUN_KODU) ON UPDATE CASCADE ON DELETE CASCADE;
Bir örnekte ben vereyim.
Kod: Tümünü seç
ALTER TABLE [dbo].[TBLKALITEVERI] WITH CHECK ADD CONSTRAINT --ilgili tablomuz [FK_TBLKALITEVERI_TBLOPERATOR] FOREIGN KEY([OPERATOR_NO]) --FK ismi ve tablodaki FK alanımız
REFERENCES [dbo].[TBLOPERATOR] ([OPERATOR_NO]) --referans tablodaki FK yaptığımız alan adı.
ON UPDATE CASCADE ON DELETE CASCADE
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

Cevaplar için çok teşekkür ederim son bi sorum olucak,ben veritabanını yarattım SQL de bu kodları nereye yazmam gerek,daha doğrusu neyin altına yazayım?direk query analizerde yazınca olmuyor:)
query analizerde yazınca neden olmuyor ne mesaj veriyor?

conari,Foreign key leri designed bölümünde oluşturdum, FK yi direk kod la yaratmamla bi farklılık göstermez dimi?
göstermez,
zaten genelde Desing da oluşturulur.
Ben de kodu ordan copyalayıp verdim sana.
zaten genelde Desing da oluşturulur.
Ben de kodu ordan copyalayıp verdim sana.

conari,fk yi designedda oluşturup projemi bitirdim,sql konusunda acemi olduğum için farkına varamamıştım sağolasın...