Database'e Renk Kaydedilebilir mi?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Database'e Renk Kaydedilebilir mi?

Mesaj gönderen efkan »

Merhaba öncelikle herkese iyi çalışmalar diliyorum.Benim sorum belki biraz garip olacak çünkü günlük hayatta renklerle pek uğraşılmaz.

Ben kullanıcıdan bir renk numarası girmesini ve eklediğim bir StandartColorMap ile bir renk seçmesini istiyorum.Daha sonrada sectiği rengi kaydet butonuna bastığında kaydedecek.Ve sonra renk numarası ile çağırma işlemi yapılabilecek.
Bu mümkün mü?
herkese çalışmalar...
daha seminerlere gelip forumdakilerle tanışma şansım olmadı 1. semineri çok istiyordum çünkü delphide daha yeni sayılırım.Object Pascal seminerine gelemedim bilgim fena değil :) haftanın 6 günü çalışınca 7. gün genelde 9 a kadar uyumak istiyorum.. e 9 da da uyanınca Lüleburgazdan gelemiyorum.Resimlere göz atıyorum artık bir çoğunuzu tanıyorum :) herkese iyi çalışmalar
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi
Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen salvation »

seçilen rengin hex karşılığını bulup veritabanına yazdırsan nasıl olur? Olur dersen elimde kodları olcaktı arıyım biraz
Sedat Atif
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Sedat Atif »

TColor'ı stringe çevirirsiniz. ColorToString ile yapılıyordu sanırım. StringToColor da geri dönüşüm yapıyor. Böylece $00AAFFCC gibi bir değer elde edersiniz. Bu değeri daha sonra istediğiniz gibi kullanırsınız.

Mesela

RenkStr:=ColorToString(panel1.color);

Dediğinizde renkstr değişkenine $00AABBCC gibi bir değer atanır.

$00+Mavi+Yeşil+Kırmızı
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Benim renklerle ilgili bir çalışmam oldu. Renkleri integer değer olarak tutuyorum databasede. Kullanırken mantığım şöyle, colordialog nesnesi kullanıyorum. Bir de integer değişkenim var:

Kod: Tümünü seç

renk := ColorDialog1.Color;
diyerek alıyorum rengi, database e kaydederken bu integer değeri yazıyorum, alırken de tam tersi

Kod: Tümünü seç

ColorDialog1.Color := renk;
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Tesekkürler...

Mesaj gönderen efkan »

Herkese cok tesekkurler , bu kadari benim icin yeterli olacaktir sanirim.
Calismalarinizda basarilar...
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi