Kodu tam yazmamıştım asıl kod
Kod: Tümünü seç
procedure TArama_formu.cxButton1Click(Sender: TObject);
begin
if (Ebolge.Text='')and(Emudurluk.Text='')and(Edepartman.Text='')and(Ekonu.text='')and(Edosyaadi.Text='')and(Edosyano.Text='')and(Esaksure.Text='')and(Eeskidepo.Text='')and(Edurum.Text='')then
begin
showmessage('Aradığınız Kayıt Bulunamadı');
DM.ADOQarsiv.Active:=False;
Ebolge.SetFocus;
end else
begin
DM.ADOQarsiv.Active:=False;
DM.ADOQarsiv.SQL.Clear;
//DM.ADOQarsiv.SQL.Add('Select * From arsivtbl Where Bolge like '+ QuotedStr( Ebolge.Text+'%' )+' and Mudurluk like '+ QuotedStr( Emudurluk.Text+'%'));
DM.ADOQarsiv.SQL.Add('select * from arsivtbl where Bolge like ''%'+Ebolge.Text+'%'' and Mudurluk like ''%'+Emudurluk.Text+'%'' and Departman like''%'+Edepartman.Text+'%''and Konu like''%'+Ekonu.Text+'%''and DosyaAdi like''%'+Edosyaadi.Text+'%''and DosyaNo like''%'+Edosyano.Text+'%''and SakSure like''%'+Esaksure.Text+'%''and EskiDepo like''%'+Eeskidepo.Text+'%''and Durum like''%'+Edurum.Text+'%''');
DM.ADOQarsiv.Open;
if Arama_formu.GridarsivblDBTableView1.DataController.DataSource.DataSet.RecordCount=0 then
begin
showmessage('Aradığınız Kayıt Bulunamadı');
end;
end;
end;
bu kod çalışıyor fakat kodu
DM.ADOQarsiv.SQL.Add('Select * From arsivtbl Where Bolge like '+ QuotedStr( Ebolge.Text+'%' )+' and Mudurluk like '+ QuotedStr( Emudurluk.Text+'%'));
bu şekilde yaparsam daha fazla bölge kaydı getiriyor.
Fakat kodu
DM.ADOQarsiv.SQL.Add('select * from arsivtbl where Bolge like ''%'+Ebolge.Text+'%'' and Mudurluk like ''%'+Emudurluk.Text+'%'' and Departman like''%'+Edepartman.Text+'%''and Konu like''%'+Ekonu.Text+'%''and DosyaAdi like''%'+Edosyaadi.Text+'%''and DosyaNo like''%'+Edosyano.Text+'%''and SakSure like''%'+Esaksure.Text+'%''and EskiDepo like''%'+Eeskidepo.Text+'%''and Durum like''%'+Edurum.Text+'%''');
böyle yaparsam daha az bolge kayıd getiriyor.
sebebini anlayamadım ya da nerde hata yapıyorum.
DM.ADOQarsiv.SQL.Add('Select * From arsivtbl Where Bolge like '+ QuotedStr( Ebolge.Text+'%' )+' and Mudurluk like '+ QuotedStr( Emudurluk.Text+'%'));
bu kod ile başlayanalrı getir anlamında akat benim istediğim içinde şunlar olanlarıda getir olsun.