merhaba delphi ailesi.
bneim şöyle bir sıkıntım var. bir proje üzerinde çalışıyoruz. diğer pc deki sql servera bağlanmak istiyorum. kendi pcmde ve diğer pc de remote connection ayarını açtım. ama bir türlü ayarlayamadım. uzak biilgisayara bağlantı ayarlarınız yanlış olablir diyo...
iki pc den sql servera bağlanmak
Re: iki pc den sql servera bağlanmak acil yardım place...
Güvelik duvarına takılıyor olabilirsiniz.
Re: iki pc den sql servera bağlanmak acil yardım place...
1. Diğer PC'deki SQL Server a ne ile bağlanmaya çalışıyorsunuz. Delphi içerisindeki bir ADOConnection ile mi?
2. SQL Server dediğiniz MS-SQL Server mıdır? Eğer öyle ise hangi sürümüdür ve nasıl bir ConnectionString kullanmaktasınız.
3. Remote Connection ayarı dediğiniz nedir?
2. SQL Server dediğiniz MS-SQL Server mıdır? Eğer öyle ise hangi sürümüdür ve nasıl bir ConnectionString kullanmaktasınız.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
Re: iki pc den sql servera bağlanmak
1. Diğer PC'deki SQL Server a ne ile bağlanmaya çalışıyorsunuz. Delphi içerisindeki bir ADOConnection ile mi?
cevaplar..
1. sql sevrver management studio ile. diyelim ki biz bir proje hazırlıyoruz. bu projede ki databaseler bir pc de ki s ql server da bizde bizde o pc ye sql server nmanagement studio ile bağlanıp gerekli işlemleri yapacağız.
2. ms sql server 2005 kullanıyoruz.
3. sql serverin , SQL Server Surface Area Configuration denilen bir aracı var. oradan uzaktan bağlantı ayarlarını yaptık.
sonuç sql server kurulu olan pc nin serverine SQL Server Management Studio Express ile bağlanamadık. yardımlarınızı bekliyorum.
cevaplar..
1. sql sevrver management studio ile. diyelim ki biz bir proje hazırlıyoruz. bu projede ki databaseler bir pc de ki s ql server da bizde bizde o pc ye sql server nmanagement studio ile bağlanıp gerekli işlemleri yapacağız.
2. ms sql server 2005 kullanıyoruz.
3. sql serverin , SQL Server Surface Area Configuration denilen bir aracı var. oradan uzaktan bağlantı ayarlarını yaptık.
sonuç sql server kurulu olan pc nin serverine SQL Server Management Studio Express ile bağlanamadık. yardımlarınızı bekliyorum.
sıkıntı bağlanmak istdeğimiz sistenin güveblik ayarlarından kaynaklanıyomuş.
sql s erver yetkisi verdikten sonra işlerm taamam.
sql s erver yetkisi verdikten sonra işlerm taamam.
SQL server yetkisinin nasıl verildiği hakkında açıklayıcı bilgi verirseniz sevinirim
İyi çalışmalar ...
İyi çalışmalar ...
Gecenin en karanlık anı sabahın en yakın olduğu andır.