Güvenlik kamerası bağlantı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Lord_Ares
Üye

Güvenlik kamerası bağlantı

Mesaj gönderen Lord_Ares »

merhaba

şirketimizde kullanılan güvenlik kameraları var. bunlara web üzerinde bağlanarak izliyorum. fakat herseferinde açılan internet sayfasında kullanıcı adı parola girip, karşıma gelen menülerden kameraları seçerek izlemem gerekiyor. bunu otomatikleştirmek için delphi ile program yazmak istiyorum. Nasıl yapabilirim. fikri veya bu konuda bilglsi olan varmı .

teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Re: Güvenlik kamerası bağlantı

Mesaj gönderen Biltes »

Hocam, bir ara webde gezerken buna benzer bir olaya gözüm takılmıştı, vision lab die bir camera görüntü bileşeni var sanırım onla yapabilirsin. Companentin tam adını ve adresini bulabilirsem yazarım hocam.
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Lord_Ares
Üye

hocam sağolasın. onu buldum biliyorum. fakat sorun şu o localde çalışan avi dosyalarını açıyor.web bağlantısı göremedim onda ama yinede iyice inceleyeceğim.

teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

hocam birde diğer bir olay internet üzerinde izlediğiniz zaman sistem kamera görüntülerini açmak için bir dll yüklüyo sisteme bu dll'i incelemeni öneririm birde.

Umarım faydalı olur. Kolay gelsin...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Kullanıcı avatarı
bulutsuzluk_35
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen bulutsuzluk_35 »

Merhaba
Kullandığın kameranın üreticisinin web sitesinden bir araştırma yaptınmı.Yani bazı kameraların componentleri yada activex leri oluyor ve onunla cihazda istediğin değişiklikleri yapabiliyorsun.

Kod: Tümünü seç

try
  try
    inc(Bilgi);
  except
    sabir;
  end;
finally
  inc(Mutluluk);
end;
Lord_Ares
Üye

evet baktım fakat malesef yok. sanırım kendi playerımı kendim yapmak zorunda kalıcam. umarım yapabilirim :D
Lord_Ares
Üye

activex media player ile denedim fakat olmadı. siteye bağlanıyorum kullanıcı adı gibi işlemleri sayfaya post ederek gerçekleştiriyorum. daha sonrasında bir activex yüklememi istiyor. işte burda program hata veriyor.kısacası olmadı yapamadım arkadaşlar. projeyi bıraktım. fikri olan varsa yazsın

teşekkürler
Lord_Ares
Üye

Bu konu hakkında bilgisi yada fikri olan yok mu arkadaşlar.
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

IE uyumu gerekiyor çoğunlukla. buda yetmiyor güvenlk ayarları ile oynamakta gerekiyor.

bunun yerine sistem Şirketin içindeyse bence makinelere VNC kurup öyle girin kamera bilgisayarına. profilleri VNC formatında kayderseniz şifre vs sormadan açılır. Makineler uzakta ise bir defaya mahsus port açmanız gerekir 5900 nolu vnc portunu

kurulum çok basit olsada bilgi düzeyinizi bilmediğimden değinmiyorum. ancak sorunuz olursada yardımcı olurum.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Lord_Ares
Üye

hocam sağolasın. vnc yi biliyorum. fakat benim amacım yazmış olduğum programı şirketteki diğer yetkili arkadaşlara verip onların HTTP üzerinde girişini kolaylaştırmak. çünkü herseferinde IP neydi, nasıl yazacaktık gibi telefon açıp sormalarından kurtulmak. :) bende diyorum ki yav birtane webbrowser koy ip numarasınıda sabit değişkene at sonra o sadece kullanıcı adını yazsın bağlansın izlesin. böylece bende kameralara hangi programla bağlanıyorduk, ip neydi gibi sorulardan kurtulmuş olucam.

yinede fikrin için teşekkürler.
ikutluay
Üye

Lord_Ares yazdı:hocam sağolasın. vnc yi biliyorum. fakat benim amacım yazmış olduğum programı şirketteki diğer yetkili arkadaşlara verip onların HTTP üzerinde girişini kolaylaştırmak. çünkü herseferinde IP neydi, nasıl yazacaktık gibi telefon açıp sormalarından kurtulmak. :) bende diyorum ki yav birtane webbrowser koy ip numarasınıda sabit değişkene at sonra o sadece kullanıcı adını yazsın bağlansın izlesin. böylece bende kameralara hangi programla bağlanıyorduk, ip neydi gibi sorulardan kurtulmuş olucam.

yinede fikrin için teşekkürler.
ozaman bir tane web rowser olan form yapacaksın ve adres sabit olacak... şifre girişinide o sayfadan kaldıracaksın.

eski sistemimizde şifreyi soran sadece bir javascript idi buda zor olmasa gerek.

kamera ssiteminde user tanımlı ise 2. bir user tanımlayıp parolayı boş ver.. bunlar düşünce ama en pratiği genede sana bağlı
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
Lord_Ares
Üye

hocam sorun şu kameralara bağlanmak için şifre sayfası geliyor buraya kadar sorun yok fakat şifreyi girip ok dediğimde kameraları gösterebilmek için bir tane ocx dosyası yüklüyor onlar olmadan görüntü gelmiyor. işte ocx dosyasını nasıl halledicem onu bilmiyorum.
ikutluay
Üye

Lord_Ares yazdı:hocam sorun şu kameralara bağlanmak için şifre sayfası geliyor buraya kadar sorun yok fakat şifreyi girip ok dediğimde kameraları gösterebilmek için bir tane ocx dosyası yüklüyor onlar olmadan görüntü gelmiyor. işte ocx dosyasını nasıl halledicem onu bilmiyorum.
ocx dosyasını programla birlikte dağıt ve regsvr ile programın başında el aaltından register et.
Lord_Ares
Üye

peki nasıl registry edebilirm. bunu yapmayı bilmiyorum.
muratturan
Üye

Mesaj gönderen muratturan »

En basta delphi ile olusturdugun webbrowserda activex 'e izin ver diye sarı bar cıkmayacak ve kullanıcı bu activex e izin veremeyecektir. bildigim kadarıyla delphi 7 deki webbrowser bunu desteklemiyor. Diğer arkadaşın dediği daha mantıklı. ocx i delphiye import edip onu kullanmaya calışmak doğru yol olabilir. ancak cok zahmet çekersin. neredeyse bir güvenlik kamerası programı yazarsın.