DrawGrid içinde arama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
MyOsM
Üye

DrawGrid içinde arama

Mesaj gönderen MyOsM »

Drawgrid içersinde arama yaptırmaya çalışıyorum. Araştırdığım kadarıyla StringGrid için bütün colon ve satırlarda arama yapılabiliyor.
Örnek Kod

Kod: Tümünü seç

var
  Aranacak: string;
  Str: string;
  Kolon,satir: integer;
begin
  Aranacak:=inputBox('Bulunacak String','Aranacak','');

for satir:=0 to Grid.RowCount-1 do
  begin
    for kolon:=0 to Grid.ColCount-1 do
    begin
      Str:=grid.cells(kolon,satir);

if Aranacak=Str then
      begin
        ShowMessage('Bulundu');
        Grid.Row:=Satir;
        Grid.Col:=Kolon;
        Break;
      end;
    end;
  end;
Lakin Drawgridde Cells diye bir komut olmadığı için bu kodu drawgrid için uyarlayamadım.

Drawgridin belirtilen bir colonun da arama yaptırmak istiyorum, bu konu ile uğraşan arkadaşlar yardım talep ediyorum kolay gelsin
iyi çalışmalar
Gecenin en karanlık anı sabahın en yakın olduğu andır.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Re: DrawGrid içinde arama

Mesaj gönderen sabanakman »

Drawgrid'in görevi hücrelere çizim yapmaktır. Bir yerdeki bir bilgiyi ekranda otomatik göstermek değil. Yani o bilgiler sizin programınızda yazdığınız onDrawCell olayından gelmektedir. Orada hangi hücreye hangi bilgi nasıl gelmiş biliyorsanız istediğiniz bilgiyi elde etmeniz gerekir. StringGrid'de ise bilgiler otomatik olarak hafızada tutulduğundan ve hücrelere yazıldığından Cell isimli özellikle bu değerlere ulaşabilirsiniz ama DrawCell hiç bir yerde hiç bir bilgi tutmaz. Programcı o hücrelere bilgileri kendisi onDrawCell olayı ile yazar, boyar, çizer vs. vs. Bu yüzden onDrawCell olayında neler dönüyor sizin bilmeniz veya çözmeniz gerekmektedir.
Şaban Şahin AKMAN