para değerini formatlama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
para değerini formatlama
delphi den paradox veritabanına girdiğim currency($) değerleri x.xxx.xxx şeklinde ondalık olmadan nasıl gösteririm.
tabloya fieldleri ekledikten sonra fieldin özelliklerinde edit format ve display format var. mesela display formata #.###.### yazarsanız mesela 300.000 girişini 3.000.00 şeklinde gösteriyor. amacım bunu yazdığım hata ve ondalık alanı olmadan dbgrid ve dbedit içerisinde görüntülemek ve mümkünse giriş yaparkende anında sayıyı formatlamak.
Not: rx veya başka bir component önermeyin. ben bunu standart dbedit ve dggridden yapmak istiyorum.
delphi-paradox kullanıyorum. sql ile tarih alanında aylara göre sorgu yapabilir miyim. olursa nasıl olur. ben bunu halledeceğim bir yol buldum fakat. sql de böyle bir şansımın olup olmadığını araştırıyorum.
tabloya fieldleri ekledikten sonra fieldin özelliklerinde edit format ve display format var. mesela display formata #.###.### yazarsanız mesela 300.000 girişini 3.000.00 şeklinde gösteriyor. amacım bunu yazdığım hata ve ondalık alanı olmadan dbgrid ve dbedit içerisinde görüntülemek ve mümkünse giriş yaparkende anında sayıyı formatlamak.
Not: rx veya başka bir component önermeyin. ben bunu standart dbedit ve dggridden yapmak istiyorum.
delphi-paradox kullanıyorum. sql ile tarih alanında aylara göre sorgu yapabilir miyim. olursa nasıl olur. ben bunu halledeceğim bir yol buldum fakat. sql de böyle bir şansımın olup olmadığını araştırıyorum.
Merhaba,
1. fieldı ekleyip displayformay verdiğin zaman her yerde o formatla gözükür. DBEdit'te, grid'te vs.
Format olarakta #,### verirsen hem ondalık haneler gözükmez hem de binlik noktalarını koyar.
2. Ben bu tip durumlarda ayın ilk gününü ve son gününü bulup, parametre olarak geçiyorum. Gerekli fonksiyonlar sitede makaleler-Temel kısmında var.
.....
WHERE TARIH BETWEEN ayın_ilk_gunu AND ayın_son_gunu
olarak kullanıyorum.
Kolay gelsin.
1. fieldı ekleyip displayformay verdiğin zaman her yerde o formatla gözükür. DBEdit'te, grid'te vs.
Format olarakta #,### verirsen hem ondalık haneler gözükmez hem de binlik noktalarını koyar.
2. Ben bu tip durumlarda ayın ilk gününü ve son gününü bulup, parametre olarak geçiyorum. Gerekli fonksiyonlar sitede makaleler-Temel kısmında var.
.....
WHERE TARIH BETWEEN ayın_ilk_gunu AND ayın_son_gunu
olarak kullanıyorum.
Kolay gelsin.
Hayır Yazmaz eğer DBGrid üzerindeki hücrelerde giriş esnasında (klavye ye basıldığı anda formatlama yapmasını istiyorsanız) Key eventlerinde kod yazmalısınız. Edit gibi nesnelerde de Change Eventinde yazmalısınız. Bu konuyla ilgili size fikir verebilecek bir kod daha önce yazmıştım Makale ve İpucu kısmında bulabilirsiniz.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Csyasar Demişki
O yüzden 3 secenek Gözüküyor.
1.ya Event yazacaksınız
2.Dbgrid'e Hazır Bir Component yerleştirip kullanabilirsin.
3. Veya QuantumGrid'e terfi edeceksin.
Kolay Gelsin...
Bilmiyorum belki bir yol'u vardır. Ama mantık açısından da olmaması normal çünkü vurduğumuz her tuşun alana yazılması ve o anda formatlanıp edit'a alınması mantıksız olur ama bu işlemi String bir veri üzerinde yapmak daha mantıklı gibime geliyor.iyi de table'ın fieldinin edit ve display formatına yazıyoruz bunları biz. normalde göstermesi lazım.![]()
O yüzden 3 secenek Gözüküyor.
1.ya Event yazacaksınız
2.Dbgrid'e Hazır Bir Component yerleştirip kullanabilirsin.
3. Veya QuantumGrid'e terfi edeceksin.
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.