Peki veritabanında hepsi küçük veya büyük harf olmadığı durumlarda nasıl yaparız filtrelemeyi?
Table in filtresinde foCaseInsensitive diyebirşey var. bu sorunu hallediyor, fakat sql ile nasıl yapacağız bunu??
Evet daha önce bahsetmişdiniz ve ben yine yapamamıştım onu Buradaki (ISIM) as ADSOYAD kısmını anlayamadım. Benim tabloda AD,ADRES,TRH alanalrı var. Bunlar içinden mesela ADRES alanını Edit1 in içine yadığım yazıyla filtrelemek istiyorum. Kodun tam olrak nasıl olması gerek? Yardımlarınızı bekliyorum
Kendimi fazla özletmeyeyim dedim Şimdi de şunu sorayım; Tarih alanını nasıl filtrelerim?
DataSet1.SelectSQL.Add('Select * From STOK Where STRH Like '+QuotedStr(DateEdit1.Text)+''); bu çalışmıyor. Zaten yazdığım 4 koddan biri çalışmıyor
Verileri kaydederken tarih kısmını
Fields.FieldByName('KTRH').AsString:=DateEdit1.Text;
olarak kullanıyorum acaba bundan dolayımı? String olduğundan mı? Veri tabanı DATE olarak ayarlı.
Tarih alanı olduğuna dikkat etmemişim,
Her yazımda söylüyorum, şu tarih leri string olarak kullanmayın diye ama genede yazılarım okunmuyor sanırım. Bunun bana zararı yok sadece sizler tırmalayıp duruyorsunuz. madem field date neden kullanıcı string giriyor ? neden TEdit kullanıyorsunda TDateTimePicker kullanmıyorsun? sorgunuda şöyle oluştur, ramazan_t nin kini parametrik yap
Select * From STOK Where STRH>=:Ilk__ and STRH<=:SON__ --BETWEEN de kullanabilirsin
kullanırkende
q1.ParamByName('Ilk__').AsDateTime := Date + StrtoTime('00:00:000');
q1.ParamByName('Son__').AsDateTime := Date + StrtoTime('23:59:59');
date i string olarak kullandığınızda fb serverın kullandığı formatta vermek zorundasınız, bu tip karışıklıkları önlemenin tek yolu date tipindeyse date kullanmak
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak... Zoru başarırım, İmkansız zaman alır FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
merhaba arkadaşlar,
öncelikle yardımlarınız için teşk ederim. bu konuda upper yazmışınız ama bu sadece tek bir kolonu büyük harfe çeviriyor. tablonun tamamını büyük harfe çeviren kod varmı. yani adı, soyadı, ticari ünvanı, il , ilçeyi gibi. diğer türlü her bir kolon için upper kullanmak gerekli
merhabalar,
elimde başkası tarafından başlanmış ama benim bitirmem gereken bir proje var ve tarih alanı varchar tanımlanmış. filtreleme yapmam gerekiyor ama hata veriyor. yukarıdaki gibi yaptım ama olmadı.
tar1:=datetostr(DateTimePicker1.Date);
tar2:=datetostr(DateTimePicker2.Date);
dm.q.Close;
dm.q.SQL.Clear;
dm.q.SQL.Add('select * from stok_giris');
dm.q.SQL.Add('where tarih BETWEEN :t1 and :t2');
dm.q.ParamByName('t1').AsDateTime:=strtodate(tar1)+strtotime('00:00:000');
dm.q.ParamByName('t2').AsDateTime:=strtodate(tar2)+strtotime('23:59:59');
dm.q.open;
sorgu yaparken tarih alanı varchar tanımlı olduğundan sadece gün bazında sorguluyor. ay ve yıla bakmıyor.
yardımlarınız için teşekkürler .Please help me...
VARCHAR tipindeki tarih alanlarını birer DATE alan oluşturup oraya CAST ile çevirip UPDATE etmelisin. Yoksa günü kurtarsan bile bu durum sürekli sorun yapacaktır