Merhaba
makalelerde ve forum sayfalarında çoklu dil desteğine ait oldukça fazla döküman buldum ve yaklaşık bağaı zamandıda inceliyorum
fakat dikkatimi çeken birşey oldu neredeyse tüm açıklamalar 3. parti yazılımlarla bu işin yapılmasını anlatıyorlar.
hiç kimse delphinin kendi içerisindeki languages kısmındaki dil desteği ile ilgili bir uygulama geliştirdimi.
ben biraz uğraştım rc dosyalarını oluşturup bazı şeyleri yapmaya çalıştım fakat bir türlü programı çalıştırınca 2.dilde gelmesini sağlayamadım.
eğer bu konuda bilgisi olanlar varsa bu bilgiyi paylaşabilirmisiniz.
Teşekkürler
çoklu dil desteği
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- adelphiforumz
- Üye
çoklu dil desteği
Ehil olmayanlara sabretmek ehil olanları parlatır.
Akıllı birisinden gelen cefa, bilgisizlerin vefasından iyidir.
Bilgiye ulaştı mı ayak, kanat olur
Biz insanı kıyafetiyle ağırlar bilgisiyle uğurlarız.
Mevlana
Mevlana
Re: çoklu dil desteği
ben *.ini file kullanıyorum veya bir dosyaya sadece kelimeleri kaydetsenizde memo.lines[?] olarak okutsanız dahi olur aslında.
UWESIS CORPORATION
En basiti ini olarak kayıt etmen sonra yüklerken hangi dil seçilirse programın açılışında bir döngü ile caption ataman olurdu...component kullanırsan bu işi senin yerine yapacağı için daha kolay olur.
-
- Üye
Seneler önce kendi çabamla bir şeyler yapmıştım. Ancak Delphi'nin Tümleşik Çeviri Ortamı (Integrated Translation Environment - ITE) (umarım ismini yanlış hatırlamamışımdır) tercüme açısından ve stringlerin tercüme edilmesi açısından çok verimli değildi.adelphiforumz yazdı:Merhaba
hiç kimse delphinin kendi içerisindeki languages kısmındaki dil desteği ile ilgili bir uygulama geliştirdimi.
İster inanın ister inanmayın üçüncü şahıs araçlar daha verimli.
Saygılar ve Başarılar
Merhaba konu başlığını takip ediyorum güzel bir konu.Battosai yazdı:En basiti ini olarak kayıt etmen sonra yüklerken hangi dil seçilirse programın açılışında bir döngü ile caption ataman olurdu...component kullanırsan bu işi senin yerine yapacağı için daha kolay olur.
Peki Hangi compepent paketi daha verimli.
Ben BDS 2006 kullanıyorum önerileriniz?
dediğiniz componenti kullanmadım ama ben ini ve türevi dosyalar olarak düşünüyorum hala en azından birisi eline alıp kendi dilinde o dosya üzerinde oynama yaparak paket oluşturabilir
UWESIS CORPORATION
- adelphiforumz
- Üye
Öncelikle yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim.
Hazırladığım tüm projelerde dil desteğini kendi yazdığım bir unit ile ini dosyasından sağlıyabiliyorum.
Sorumda belirttiğim gibi benim asıl öğrenmek istediğim.
Hazırladığım tüm projelerde dil desteğini kendi yazdığım bir unit ile ini dosyasından sağlıyabiliyorum.
Sorumda belirttiğim gibi benim asıl öğrenmek istediğim.
Teşekkürler.hiç kimse delphinin kendi içerisindeki languages kısmındaki dil desteği ile ilgili bir uygulama geliştirdimi
Ehil olmayanlara sabretmek ehil olanları parlatır.
Mevlana
Mevlana