MainMenu tasarımı veForm'un durumu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ademiz
Üye
İletişim:

MainMenu tasarımı veForm'un durumu

Mesaj gönderen ademiz »

Arkadaşlar merhaba

Ben tasarımcılıktan programcılığa geçmiş birisi olarak yaptığım çalışmalarımda biraz göze hitap etmek isterim.

Bunun için yeni bir projemde MainMenu bileşenini kullanmadan sadece ToolBar ve ToolButton kullanarak grafiksel görüntülü menülerimi yaptım.

Fakat bir sorun!

Excel ekranını hatırlayın MDI Form içerisindeki ChildFormu Maxsimize yaptığınız zaman Excel ekranının sağ üsteki kapatma düğmesinin altında ChildFormun Minimize - Maxsimize ve kapat düğmeleri olur.

İşte benim yaptığım CoolBar, üzerine ToolBar ve ToolButtun Menüleri olan ChildFormumu maxsimize yaptımmı, kapat - maxsimize ve minimize düğmeleri kayboluyor.Sorunu esc ile klavyeden çıkış vererek çözüyorum ama yinede o iconları orda görmek istiyorum

Acil yardımlarınızı bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Biz uygulamalarımızda TMainMenu Nesnesini ekliyoruz (MDI Application'da) böylelikle bahsettiğiniz şey otomatik olarak gerçekleşiyor. Yeni Formun başlık kısmının hemen altında MainMenu barı oluşturduğu için, MainMenu Bar'ın en sağında istediğiniz iconlar otomatik olarak belirmekte. Bir deneyin sanırım olacaktır.

Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
ademiz
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ademiz »

Kuri_TLJ yazdı: Biz uygulamalarımızda TMainMenu Nesnesini ekliyoruz (MDI Application'da) böylelikle bahsettiğiniz şey otomatik olarak gerçekleşiyor.
Arkadaşam sağol teşekkür ederim, ama

Ben zaten TMainMenü kullanmıyorum.Yeniden TMainMenu Componenti yazmadan birkaç Formla çok güzel menüler yaptım bunları kullanıyorum.

işte sorun burda bu menüleri kullandığım zaman MDI Formlar maximize yapılınca iconlar gözükmüyor.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

O zaman TAction'ları kullanın. Bunların içinde standard Actions'da Windowları manage etmenizi sağlayacak actionlar var. Maximize, minimize, close, cascade vs.

Yani hazırladığını manülere birkaç buton daha ekleyin ve windowları manage edebileceğiniz bu standard actionları bu butonlara bağlayın. O zaman otomatik olarak sizin butonlarınızla window managementi gerçekleştirebilirsiniz.

Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
ademiz
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ademiz »

Dediklerinizi anlamaya çalıştım!.

Bir deneyeceğim

selamlar