http://people.planetpostgresql.org/mha/ ... -guid.html
I found a couple of posts over on Planet MySQL today about some new announcement from the dolphin-herders. Apparantly, the Sun/MySQL combination is now starting to push at least some features for Enterprise customers only. AFAIK this isn't entirely new, since they've had some tools previously only available to enterprise customers, but I guess this would be a first for actual server code. (Though the way patches are moved between Enterprise and Community never really made sense to me, that's probably because I didn't study it in enough detail)
MySql kullanıcılarına duyurulur...
Mysql ve Sun ortaklığı hakkında
- ahmet_sinav
- Üye
- İletişim:
Mysql ve Sun ortaklığı hakkında
İmam Süleyman Yakub <==> Molla Mustafa Mansur
Re: Mysql ve Sun ortaklığı hakkında
Bişey olmaz MySQL'e SUN MySQL i alır yarın başka biri PostgreSQL i meselenin açık kapalı olması geliştiriciyi çok fazla ilgilendiren birşey olduğunu düşünmüyorum zira oracle ve SQLserver ile birsürü firma veya şahıs uygulama geliştiriyor....Şimdi durduk yere PostgreSQL e geçemez herkez baya zahmetli olur...bugün aşağı yukarı hepsi aynı işi yapıyor.Tercih kullanıclara kalmış....
PostgreSQL veya FireBird ün bir firma tarafından satın alınması mümkün değil. Çünkü kendileri ticari bir firma değiller. Halbuki MySQL AB ticari bir firma ve MySQL de onun ticari bir ürünü. Aynı anda çok kişinin tek DB'i kullanacağı kritik uygulamalarda ticari bir veritabı tercih edilebilir. Bunun nedeni ticari veritabanın özelliğinin daha iyi olmasından çok karşınızda bir muhatap bulunması. Ama aynı anda 1-100 kullanıcıya sahip onlarca müşterinize dağıtacağınız bir uygulamanız varsa dağıtım problemlerini (embedded sürümü kastediyorum) ve lisans ücretlerini ciddi şekilde düşünmeniz gerekir.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
Merhaba,csunguray yazdı:...Aynı anda çok kişinin tek DB'i kullanacağı kritik uygulamalarda ticari bir veritabı tercih edilebilir. Bunun nedeni ticari veritabanın özelliğinin daha iyi olmasından çok karşınızda bir muhatap bulunması. ...
Ben kendi tecrübelerime dayanarak bu tespite çokta katılmıyorum. Daha önce pek çok ticari firmadan (Microsoft, Oracle gibi) lisanslı ürünlermize destek almak için aradım ama maalesef hiçbir zaman sorunu çözmekte bana yardımcı olamadılar. Karşımda muhatap olup, beni dinlemeleri bana çokta bir fayda sağlamadı.
Ama open source oluşumların destek noktasında daha iyi olduklarını gördüm hep. Mesela Firebird ile ilgili bir sıkıntınız olduğu zaman, destek isterseniz insanlar sayfalarca yazıyla geçmiş tecrübelerini, buldukları çözümleri veya sizin gözünüzden kaçan noktaları yazıyorlar. Yetmediyse direk geliştiricilere kadar ulaşıp, sorununuza çözüm bulabiliyorsunuz. Bir bug varsa, çok kısa sürede düzeltilip bir sonraki sürümle veya gecelik derlemelerle birkaç haftada elinize ulaşabiliyor.
Aynı ilişkiyi çok rahat windows / linux içinde söyleyebilirim.
Ama tüm open source ürünler tabii ki bu şekilde değildir. Bu noktada da iyi hizmet verenlerin ayakta kalacağı, diğerlerinin zamanla silineceğini düşünüyorum. Önemli olan tercihinizi doğru vermek.
Kolay gelsin.
- ahmet_sinav
- Üye
- İletişim:
iyi çalışmalar;
Mustafa hocam bahsettiğin konuda sonuna kadar haklısın. Microsoft ve Oracle'in ücretli olması daha çok csunguray'ın dediği gibi muhattap bulunabilmesi ( en azından mantık olarak nedeni bu olmalı ) fakat ilgili konu hakkında çözüm bulabilmek ciddi manada çok büyük sıkıntı. Çoğu zaman destek yerine zaman bakımından köstek oluyorlar. Open Source'da ise hiç bir muhattap bulamazsan oturur kendin yazarsın ki genelde bu ihtiyacın bug bildiriminden kısa bir süre sonra düzelmiş oluyor. En nihayetinde open source olmasından dolayı çok geniş bir kadrosu oluyor. MySql'in open source zihniyetinden vazgeçmesini istemezdim ama bu süreç aslında Sun'ın MySql için 1 milyar $'lık yatırım yapıp üzerine alması ile başlamıştı zaten. Uzun lafın kısası artık piyasada sağlam olarak devamlı gelişen, kendini güncelleyen, bug'larına hızlı tepki verebilen 2 veritabanı kaldı Postgres ve FireBird. Derby, SQLLight.. gibi vt'lerde var ama pg ve fb kadar hızlı gelişim gösteremiyor ve bu 2 db kadar popüler değiller.
Saygılar;
Mustafa hocam bahsettiğin konuda sonuna kadar haklısın. Microsoft ve Oracle'in ücretli olması daha çok csunguray'ın dediği gibi muhattap bulunabilmesi ( en azından mantık olarak nedeni bu olmalı ) fakat ilgili konu hakkında çözüm bulabilmek ciddi manada çok büyük sıkıntı. Çoğu zaman destek yerine zaman bakımından köstek oluyorlar. Open Source'da ise hiç bir muhattap bulamazsan oturur kendin yazarsın ki genelde bu ihtiyacın bug bildiriminden kısa bir süre sonra düzelmiş oluyor. En nihayetinde open source olmasından dolayı çok geniş bir kadrosu oluyor. MySql'in open source zihniyetinden vazgeçmesini istemezdim ama bu süreç aslında Sun'ın MySql için 1 milyar $'lık yatırım yapıp üzerine alması ile başlamıştı zaten. Uzun lafın kısası artık piyasada sağlam olarak devamlı gelişen, kendini güncelleyen, bug'larına hızlı tepki verebilen 2 veritabanı kaldı Postgres ve FireBird. Derby, SQLLight.. gibi vt'lerde var ama pg ve fb kadar hızlı gelişim gösteremiyor ve bu 2 db kadar popüler değiller.
Saygılar;
İmam Süleyman Yakub <==> Molla Mustafa Mansur