Selamlar,
Ben Report Builder da bir rapor hazırlıyorum. Antetli kağıda basılacak, antetli kağıtta yazılı olan bilgileri raporu ön izleme yaptığında görsün ama yazdır dediğimde bunları yazdırmasın istiyorum.
Kısaca bazı yazılar ve çizgiler monitörde görünsün ancak kağıda basılmasın. Aradım taradım böyle birşey bulamadım bu konuda yardımcı olabilecek var mı ?
Şimdiden teşekkürler.
Report builder Priview de görünsün ama print yapmasın
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- White Rose
- Üye
- İletişim:
Re: Report builder Priview de görünsün ama print yapmasın
Report Builder kullanmıyorum ama varsayım olarak cevap vereyim.
rapor hazırlarken nesnelerin görünebilirlik yada yazdırılabilirlik özellikleri ile
visible özellikleri varsa true/false yaparak bir deneyin.
rapor hazırlarken nesnelerin görünebilirlik yada yazdırılabilirlik özellikleri ile
visible özellikleri varsa true/false yaparak bir deneyin.
Slm
Report Builder hiç kullanmadım ama ben olsaydım şöyle yapardım;
Kendim bir önizleme ekranı hazırlar istediğim gibi bir rapor hazırlar Vatandaş yazdır dedikten sonra o raporu yeniden hazırlayıp gösterilmesini istemediğim bandları çıkarırdım. İki defa işlem yapılacak ama sanırım çözümü bu
Kolay gelsin.
Not : Eğer kendi önizlemeyi(preview) kullanırsanız sanırım bunu yapamazsınız.
Report Builder hiç kullanmadım ama ben olsaydım şöyle yapardım;
Kendim bir önizleme ekranı hazırlar istediğim gibi bir rapor hazırlar Vatandaş yazdır dedikten sonra o raporu yeniden hazırlayıp gösterilmesini istemediğim bandları çıkarırdım. İki defa işlem yapılacak ama sanırım çözümü bu
Kolay gelsin.
Not : Eğer kendi önizlemeyi(preview) kullanırsanız sanırım bunu yapamazsınız.
--------
Kayıp sorularım var
Bulunmuş cevaplarım
Bir dönenceden ibaret hayatım
Gün gelecek sorular bulunacak
Lakin cevaplarım kayıp...
Kayıp sorularım var
Bulunmuş cevaplarım
Bir dönenceden ibaret hayatım
Gün gelecek sorular bulunacak
Lakin cevaplarım kayıp...
malesef kendim önizleme ekranı hazırlayamıyorum çünkü Report Builder ı kullandığımız paket programın içerisinde yüklü şekilde.
Bende bunun Runtime Design özelliğini kullanarak yeni raporlar yaratmaya çalışıyorum.
Ancak bu raporlama aracının OnPreview gibi bir eventi yok ekrana görüntüyü getirdiği anda print etmiş varsayıyor.
Bende bunun Runtime Design özelliğini kullanarak yeni raporlar yaratmaya çalışıyorum.
Ancak bu raporlama aracının OnPreview gibi bir eventi yok ekrana görüntüyü getirdiği anda print etmiş varsayıyor.
Oldeye Software
http://www.oldeye.com
http://www.oldeye.com