Merhaba arkadaslar,
Öncelikle bu siteyi hazırlayan ve su an halen emeği geçenlerden Allah razı olsun diyorum ve hemen ilk konuma baslamak istiyorum.
Ben kodlama dillerinden herhangi birine baslamak istiyorum ve aklıma takılan bazı noktalar olduğundan bunları size tanısmak istedim.
1.) Öncelikle kodlama dillerinden herhangi birisine baslamadan önce siz bana asp mi,asp.net ? yoksa php'mi tercih edersiniz.?(alt yapım sadece html ye dayanmaktadır).
2.)Bana bu kodlama dillerine baslamadan önce sağlam bir kitap gereklidir.Yani benim anlayacağım sekilde ve konuyu bastan sona bitirecek kapsamda olması gereklidir.Kitap cesitlerini kodlama dillerine göre gruplandırırsanız sevinirim.
(örn.Delphi ile ASP.NET -Fatih KÜÇÜKKELEPÇE)(asp-ali veli....)
3.)Arkadaşlar bana eğitim seti olarak veya nette var olan görüntülü anlatım derslerinden anlatımı iyi olan herhangi bir yeri önerebilirmisiniz?
Şimdiden yorum yapan ve bana bu konuda yardımcı olan hocalarıma ve arkadaslarıma tesekkür ediyorum.
Saygılarımla,
Tercih hakkında yardım?????
Re: Tercih hakkında yardım?????
ilk tavsiye benden
asp ve asp.net yerine...jsp derim java öğrendin mi hem web hemde normal application meselesini birlikte halledersin...ayrıca java geliştirme ortamları ücretsizdir bildiğin gibi...yok o iş biraz uzun sürer diyorsan PHP derim...ASP.Net in de uygulama geliştirme kolaylığınıda değerlendirmek lazım tabi ben asp tarafına MS den dolayı tersim..tercih senin sonuçta hepsi aynı işi yapıyor...ama jsp ve php nin özgürlük platform ve sistem esnekliği de ayrı bir değerleme konusu...haydi şeç bakam şimdi.... 

Peki kitap konusunda kimleri tercih edersiniz?
Ayrıca fatih hocamın kitaplarına nerden ulasabilirim???
Bence kitaba gerek yok. eğer ingilizceniz varsa zorlanmazsınız. Türkçe kaynaklarda internette mevcut. genel bir programlama mantığınız varsa çoğu şeyi çözersiniz. @Bottosai'nin dediği gibi asp.net'inde avantajları var. 2 haftadır bir cv sitesi yapmaya çalışyorum php de. Çok uğraştırdı. asp.net olsaydı sanırım 3 günümü alırdı. Ancak asp.net için özel server gerekiyor. server microsft tabanlı olunca saldırılara açık oluyo. ince bir cizgi var arada. ikisinide öğrenmeniz iyi olur. tavsiyem php öğrenmeniz, daha sonra .net. çünkü .net'de kod yazma daha az olduğu için mantığı kavramanız zor olabilir. ayrıca php öğrenirken html bilgilerinizide tekrar gözden geçirmiş olacaksınız.
@fatih daha önce kitapların nerelerde satıldığını yazmıştı. arayıp oralardan bulamazsan kendisine özel mesaj atıp isteyebilirsin.Dm® yazdı:Peki kitap konusunda kimleri tercih edersiniz?
Merhaba,
Kitabım hakkında bilgilere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Delphi ile ASP.NET uygulamaları geliştirmeyecekseniz bana da JSF mantıklı geliyor.
Kitabım hakkında bilgilere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Delphi ile ASP.NET uygulamaları geliştirmeyecekseniz bana da JSF mantıklı geliyor.