crack leme hakkında *yeni crack yöntemi*

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

crack leme hakkında *yeni crack yöntemi*

Mesaj gönderen mudipasa »

S.A. sorumun doğru yerde olduğunu bilmiyorum ama yaptığım programları crack lemeleri biraz zoruma gitti doğrusu. ama heralde onlarda ekmeklerini öyle çıkarıyorlar artık ne derece helalse artık sorgulama töve bize düşmez... Neyse Sorum şu programı crackleyenler (forumda arkadaşlarımızın verdiği bilgiye baktım. teşşekkür ederim) if then else olayını kaldırıyorlarmı. daha ayrıntılı sorayım if a = b then ... else ... olayını nasıl oluyorda devre dışı bırakıyorlar?
(eğer benim düşündüğüm gibi bu sorgu olayını devre dışı bırakamıyorlarda sadece b değerini değiştirebiliyorlarsa değişmeyen bir b değeri oluşturursak başarılı olamayabilirler. tabi program kodlarına ulaşamazlarsa)
En son mudipasa tarafından 21 Nis 2008 11:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

Kod: Tümünü seç

www.muratdişikırık.com.tr
khanco
Üye
İletişim:

Re: crack leme hakkında bir soru

Mesaj gönderen khanco »

= değerini <> yapınca a ve b değerlerine dokunmadan a=b gibi herhangi bir değerde kodları çalıştırabilir.
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

bir kaç yöntem söz konusu... ama en bilineni genel olarak şöyle:
disassembler tarzı programlarla programınızın assembler kodlarına ulaşıyorlar.

daha sonra ilgili kontrolü arıyorlar.
örneğin demo süresini kontrol edip süre aşılınca 'demo süreniz dolmuştur' mesajı verdiğinizi düşünelim. bu mesajı arayıp nerede verdiğinizi buluyorlar. ondan hemen önceki(süre dolmuşmu kontrolününü yapıldığı) if in assembler karşılığı olan je(jump equal) i bulup jne(jump not equal) yapıp derliyorlar.
bu durumda sizin "if" oluyor "if not"...
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

teşekkür ederim. canınızı sıkmayacaksam bir sorum daha varda...
peki sadece if then lerdemi yapabiliyorlar bunu. eğer case of veya try except gibi şartlı işlemler kullanılırsa aynı şekilde bir ters eşitleme yapılabilirmi.

ng
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ng »

senin if then veya case of kullanman fark etmiyor derleyici bu komutların hepsini aynı (hemen hemen) şekle dönüştürüyor.
deltas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen deltas »

program kırarken if els try vb delphi syntax'ları ile ilgili bir işlem yok. program disassembler programlar ile açılır ve sonra orada hata mesajı veya durma noktası gibi yerler aranır. bu yerler disassembler programlarda asm kodları olarak görünür ve o satırlar jne,je, jmp vb kontrollü sıçrama satırları aranarak bu satırlara müdahale edilir. mesela "demo süreniz dolmştur" diyalogu aranır ve o satıra işlem yapılır. kısacası mantık bu. daha fazla detaya girmek ii olmaz. Site kurallarına uymaz. Ancak konu hakkında Türkçe makaleler var isterseniz onlara bakarsanız nasıl olduğunu daha net anlarsınız.
Programınızın kırılmasını engelleyemezsiniz. kırılmayacak hiçbir program yoktur. ne çeşit koruma uygularsanız uygulayın mutlaka kırılır. (dongle korumaları dahil)
Ancak şöyle bir durum olabilir kaspersky'in koruma yöntemi şu anda bana göre en güzel korunan programlardan birisi. Güncelleme yaparken key kontrolü yapıyor ve key farklı sistemlerde kullanıyorsa blacklist'e alıyor. bu durumda güncellemeye izin vermiyor. ancak programın kullanımını yinede engeleyimiyor.
Size tavsiyem programınzı en ii şekilde yazın. ve bazı yerlerde özelleştirilmiş bölüm bırakın. bu kırılmayı engellemez ancak teknik destek zorunluluğu ortaya çıkarır. programınız mutlaka güncel paketleme programları ile paketleyin. unpacker'lar genelde eski sürümlere destek veriri. her yeni versiyon çıkardığınızda güncel paketleme yapın. bu şekilde acemi cracker'ler sizden uzak durur. programınızda kırılırsa boşverin gitsin. Şanınız yürür . :)
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

mudipaşa bunları boşver. windows kopya kurulmasa bu kadar yayılırmıydı düşün. ankarada csungurayın kopya cd sinibulduğumda arayıp tebrik etmiştim. abi tebrikler kırılmaya deger program yazmışsın dedim. hatta cd yi alıp ona hediye getirdim.

sen yeni sürüm çıkar sık sık.... ricthie nin sitesinide bir oku.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Kullanıcı avatarı
bluekid
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen bluekid »

senanur
Üye

Mesaj gönderen senanur »

kendini sürekli güncelleyen bir exe yapılabilir. hacker sürekli exe yi açıp assembly kodlarını değiştirmekten sıkılacaktır :)
fakat buna da bir çözüm bulunmuş galiba, nod32nin crackında nod32fix diye bir exe var. belkide registry anahtarını kontrol edip sürekli değiştirmek içindir.
kafkasyali
Üye

Mesaj gönderen kafkasyali »

kırılamayacak program yoktur. system mechanic programını dünyanın en iyi crackerları bir araya gelerek normal kırılma süresinden daha fazla bir zamanda kırmayı başardılar. size önerebileceğim bir kaç şey var.

programınızı derledikten sonra sade kodlar ile vermeyin. pack ya da protector kullanın. benim bildiğim kadarı ile şu an için en iyi packer ve protectorlar armadillo 5, themida ve execryptor'tur. bunlar çoğaltılabilir. bu korumalar ücretli tabiki. fakat bir kaç sene sonra bu korumalara gülebilirsiniz. (06/04/2008) çünkü crackerlar da boş durmuyorlar. her zaman kendilerini yeniliyorlar. sanırım bluekid bloğunda bahsetmişti. hiç derlediğiniz programı DeDe Decompiler ile incelediniz mi? butonu butonuna, editi editine asm kodu olarak veriyor. mesela Tamam butonunun name'ine lisansla dediniz. DeDe btn_lisansla_click gibi bu butonu hemen bulabilir.

programınız lisanslanınca tamam şimdi oldu, ya da yanlış kod gibi mesaj vermeyin. dede programında lisansla_click olayını yakalarsanız bu da önemsiz.

en etkili yöntem ise eğer demo veriyorsanız programın bazı kodlarını çıkarın. mesela yazdır fonksiyonu kodları olmasın. yerine sadece demoda yazdıramazsınız diyebilirsiniz. ya da bazı raporları çıkartabilirsiniz. fakat gerçek program bayiinizde ya da müşterinizde varsa bilin ki mutlaka bir gün cracker'ın eline geçecektir.

sürekli güncelleme yapmak. programınızı sürekli güncellerseniz crack çalışmayacaktır. fakat lisans kodlarını hafiften de olsa değiştirin. nedeni generic crackler offset adresleri değil hex kodlarını arar. hex kodları aynıysa ne kadar güncelleme yaparsanız yapın crack çalışacaktır. yaklaşık 1 yıl önce bir video program sitesine yaptığım generic crack yaklaşık 30 programı kırabiliyor. geçenlerde aynı firmanın testi için rastgele bir program indirdim ve cracki uyguladım. maalesef kodlar aynı ve dolayısı ile crack çalıştı.

Türkçe programlarla uğraşmıyorum. yabancıları ise neredeyse bırakma noktasına geldim. artık ufak tefek delphide uygulama yapıyorum.

bu yolların tamamı atlatılabilir. bırakın programınız kırılsın. reklamın iyisi kötüsü olmaz. bakarsınız biri sizin programınızı görüp lisansını alabilir. olası program hatalarında kullanıcı sizin elinize düşecektir. programınızı fahiş fiyatlarla vermeyin.

uzun bir yazı oldu kusura bakmayın.
visualbasic.stupid:=true;
cozturk
Üye

Mesaj gönderen cozturk »

Kafkasyali arkadaş , sadece merak ettiğim için ufak bir demo hazırladım. bunun kırılabildiğini görürsem benim için çok önemli bir bilgi olacak. (bazı bileşenlere güvenmememiz gerektiğini anlayacağız 1-2 senedir araştrımama rağmen bu tip yöntemi aşan kişi görmedim. Bu tip koruma içeren programların kırılmışınıda görmedim. Belki vardır ben görmedim)

Lütfen bunu kırıp iletin. BU basit demonun işlevi yanıp sönen Stop yazısından ibarettir. yani programdan beklenen iş bu olsun. 3 saniye sonra çıkan DEmo uyarısı da kırılması gereken yer olsun. yani bu ekranı komple kaldırmasanız bile içindeki yazıyı editleyin (hex editör ile olur. ) Bu işlemi rahatça yaptıktan sonra yanıp sönme işi yine devam etmeli. Beklenen "kırma " aktivitesi bu. Uyarı ekranını komple kaldırısanız daha başarılı bir kırma işlevi yerine getirilmiş olacak.

yapılması gereken edit işlemi dll üzeinde . Kur ile activex bileşenimizi kıurup programı çalıştırıyoruz...

Crackme dosyası burada:
http://rapidshare.com/files/105364868/CrackMe.zip.html
kafkasyali
Üye

Mesaj gönderen kafkasyali »

program ve dll dosyası patch işlemine izin vermiyor. en küçük değişiklikte program göçüyor. bu çok güzel. fakat dll dosyası ram üzerinden patch edilirse bu ekran gelmiyor. program çalışmaya devam ediyor ve stop yanıp sönüyor. programlama konusunda çok acemiyim ve bir trainer yazamam. fakat patch edilen adres license.dll dosyasında
00C435AB /7D 0A JGE SHORT 00C435B7 orjinal

00C435AB /EB 15 JMP SHORT 00C435C2 patchli (çok daha farklı yollar ve adresler kullanılabilir)
olarak ram üzerinde değiştirirseniz messagebox gelmiyor. program çalışıyor. ama çok uğraştığımı belirtmek isterim. (yaklaşık 1 saat) uzun süredir crackle uğraşmıyordum. bir çok şeyi unutmuşum. crackin çalışma prensibini de söyleyim. bir trainer oluşturulup çalıştırılır. daha sonra sizin verdiğiniz program çalıştırılır. trainer, timer'a bağlı olarak sürekli bu ekranın gelmemesi için ram üzerinden dll'i patchler. eğer kontrol exe üzerinde olsaydı 3-4 kb'lık bir loader kullanılabilirdi.
visualbasic.stupid:=true;
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

kafkasyalı arkdaşımı tebrik mi edeyim yoksa esefle kınayayım mı bir karar veremedim ama tebessümle tebrik ediyorum. sorularımı uzatıyorum ama kusura bakmayın. amacım bu crackleme işini kesin olmasada *etkili* kalıcılı bir çözümü hep beraber bulmak. sorum şu : unicorn64 arkadaşımız demişki if in karşılığı je dir bunu jne yapınca if not oluyor ve derleyince senin lisans no falan havaya gidiyor. Ama şöyle bir noktaya değinmek istiyorum : if mevut exe de olan derlenmiş kayıtlı kod ve bunu değiştirip derliyorlar. Ama husonet in yaptığı bir çalışma var Run-time da kod yazıp çalıştırmak, burdan yola çıkarak harici bir yerden bu kodları alırız ve o zamanda işleriz. böylelikle değiştirlecek bir je yoktur. çünkü o run-time da oluşan bir kod. bu run-time kodlarını müşteri bilgisayarına kurarken (tabi biz kuracaz) hem seri no,programın boyutu vs. bilgileri de eklersek hem yeni derlemeyi hemde farklı bilgisayarda çalıştırılmasını önleyebiliriz diye düşünüyorum. bu benim nihai tezim. düşüncelerinizi bekliyorum...

Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

mevzu niye uzuyor ki...herkeş biliyor zaten bütün programların kırılabileceğini...fazla uğraşmaya gerek yok yani... 8)
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

[quote="Battosai"]mevzu niye uzuyor ki...herkeş biliyor zaten bütün programların kırılabileceğini...fazla uğraşmaya gerek yok yani...[/quote]

Özürdilerim. Ama crackleme veya cracklemeyi engelleme hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsak suç mu ? Forumu gezerseniz 1 başlık altında 3-4 sayfalık cevaplar var (belkide daha fazla) ve sonunda sorun çözülüyor belkide. Bu forumun amacıda paylaşım ve sorunu çözmek değil mi sizce ?