delphi konusunda
delphi konusunda
datasource,appilation nesnelerinin bitbtn,stringgird,cehecklistbox,database,radiobuton,buton anlamlarını yazarmısınz ve bu nesnelerin üzerinde program arkadaşlar ltfn yardım edin
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: delphi konusunda
Bunlar proje yazılırken kullanılabilen bileşenlerdir 

Şaban Şahin AKMAN
tamam ben bu nesnelerinin programını istiyorum yani o yazdıklarım nesnelerinin ilişkilendirilerek yapmanıza sölemiştim
Bu cümleyle ne demek istiyorsun acabatamam ben bu nesnelerinin programını istiyorum yani o yazdıklarım nesnelerinin ilişkilendirilerek yapmanıza sölemiştim

sabanakman hoca cevabı vermiş ama bende ekleme yapayım programı bunlarla yapıyon zaten "bu nesnelerin üzerinde program" nasıl oluyor onu daha bilmiyoz

tamam anlıyorum doğrıu sölüyosunuzda benim acilen programı yapmam lazım fakat bu nesneler içerinde ne ortaya cıkar bi fikrim yok diyorum sizden yardım istedim oyüzden k.bakmayın ve bu 31 marta kadar bitmesi lazım tezlerini yaptım fakat programı yazamıyorum
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Belli bir konu bulmaktan ziyade bence bu bileşenleri bir forma yerleştir ve ekrandan formu izleyerek bunlardan ne çıkabilir gibisinden düşüncelere dalabilirsin. Yerinde olsam bu tarz çalışma yapardım. Ayrıca bunlara ilave olarak bileşenler eklemen gerekecek gibi duruyor. Mesela DataSource için bir Table bileşeni gibi.
Şaban Şahin AKMAN
mrb bana yardım ederseniz sevinirm bitirme tezim var ben bu tezi delphi prog. üzerinden yapmaya calışıyorum konu olarak teknik servis prgramı yapmaya calışıyorum şimdi sizden istediğim ben arama diye bi speedbuton koydum ben bu arama tıkladığımda ikinci forma gelmesini istiyorum işte form1 da işte müsterinin adı soyadı ,adresi ,servis sonucu ,geliş sebebi, db grid ekledim bide navigatör ekledim yeni sil ekle cıkış vs şeyler bide önizleme koydum speedbuton olarak aynı şekilde onu nasıl yapmalayım kod olarak ikinci form2 dede tarih aralığı ,cihaz türü ,ad soyad, dbgrid navigaöt ve ara ,cıkış bu arayı tıkladdığımdada bi küçük pencere cıkmasını ve ismi yazdığımda otomatik bulmasını istiyorum
@gulis;yeni soru için yeni konu lütfen...
ancak bu bir sorumu yoksa sipariş mi anlamadım.
ancak bu bir sorumu yoksa sipariş mi anlamadım.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
şipariş falan değil yanlış anladınız sadece yardımcı olmanızı istemiştim yardım edip etmemeniz size kalmış bişey
hem sen konuya biraz sert girmişsin sanki burda kı insanlar senin işini yapmaya mecburmus gibi tavır takınmıssın.
ama ben sana yardımcı olurum arkadasım hesabıma 100$ gonder sana teknık servıs programını sourcelerı ıle beraber yolluyayım 4 sene once yapmıştım oldukca kullanıslı ve sade. aksi halde sen anladıgım kadarıyla cok yenisin.senın daha cok ekmek yemen lazım

k.bakma ama benim hazır programa ihtiyacım yok ben kendimde yaparım fakat size yapamadığım tek şey haakında yardımcı olmanızı istemiştim eğer yardım etmicekseniz bu formda ne işiniz var anlamadım evet bilmiyorum bu dersi görüyorum fakat yetersizim bilmediğim için zaten soruyolrum bu formda insanların biribrlerine yardım etme amacıyla yapılmıştır.yinede teşekkür ederim k.bakma sizinle tartışamam
tartışımam deyip muhalefet yapıyosun siz niye bölesiniz:) herşeyin bir adabı var burdakiler beni anlıyor ama sen anlamayamazsın
neyse yaparsın eminim kolay gelsin 

benmi sizi anlamıyorum ne diyosunz siz tamam yardımcı olmayın size başarılar hep böle olun devam edin tamam