iki sutuna göre filitreleme ve hesaplama

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
akuyumcu63
Üye

iki sutuna göre filitreleme ve hesaplama

Mesaj gönderen akuyumcu63 »

QRYNETTOPLAM.SQL.Clear;
QRYNETTOPLAM.SQL.Add('select sum(NETMIKTAR) as NET from FISLER where GIRIST= '+QuotedStr(CXDATEEDIT3.Text));
QRYNETTOPLAM.Open;

yukarıdaki kodları kullanarak GIRIST sutununa göre CXDATEEDIT3.Text 'deki değeri kullanıp kayıtları filitreleyip toplamını alabiliyorum.

QRYNETTOPLAM.SQL.Clear;
QRYNETTOPLAM.SQL.Add('select sum(NETMIKTAR) as NET from FISLER where GIRCIK='+QuotedStr(CXCOMBOBOX1.Text) AND GIRIST='+QuotedStr(CXDATEEDIT3.Text)');
QRYNETTOPLAM.Open;

toplam alma işini iki sutuna göre filitreleyip almak istediğimdi yukarıdaki kodu kullanıyorum ama olmuyor yazımda nasıl bir hata yapıyorum.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Query'i open yapmadan oluşan SQL'i görebilir, nerde yanlış yaptığını anlayabilirsin.

ShowMessage(QRYNETTOPLAM.SQL.Text);
QRYNETTOPLAM.Open;

Kolay gelsin.
akuyumcu63
Üye

QRYNETTOPLAM.SQL.Add('select sum(NETMIKTAR) as NET from FISLER where GIRCIK='+QuotedStr(CXCOMBOBOX1.Text) AND GIRIST='+QuotedStr(CXDATEEDIT3.Text)');

sayın hocam yukarıdaki kod aşağıdaki hatayı veriyor. kodda nasıl bir düzenleme yapabilirim.

[Error] UNITRAPORLAR.pas(382): Undeclared identifier: 'GIRIST'
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

string birletirmede hata var, arada + ' olmalı.

QRYNETTOPLAM.SQL.Add('select sum(NETMIKTAR) as NET from FISLER where GIRCIK='+QuotedStr(CXCOMBOBOX1.Text) + ' AND GIRIST='+QuotedStr(CXDATEEDIT3.Text)');

Kolay gelsin.
akuyumcu63
Üye

hocam süpersin ve süper hızlısın, sizlerde olmazsanız bizim doğru dürüst bir şeyi tam becereceğimiz yok. çok teşekkür ederim.

Allah zihin açıklığı versin.