gibi ip ler oluyo ve arada boşluk olduğu için IdHTTP bağlanamıyo ve hata alıyorum.Maskedite İp girişi yaptıktan sonra oluşan boşlukları sildirip iniye öyle kaydetmem lazım.
Bu nasıl yapabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
En son Begin.End tarafından 08 Şub 2008 05:10 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
gibi ip ler oluyo ve arada boşluk olduğu için IdHTTP bağlanamıyo ve hata alıyorum.Maskedite İp girişi yaptıktan sonra oluşan boşlukları sildirip iniye öyle kaydetmem lazım.
Bu nasıl yapabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
maskedit kullanmak yerine onchange eventinde tuş basmalarını kontrol edip halletmek daha mantıklı.
procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
var a,i:integer;
begin
while pos(' ',MaskEdit1.Text)>0 do
begin
a:=pos(' ',MaskEdit1.Text);
MaskEdit1.Text:=copy(MaskEdit1.Text,1,a-1)+copy(MaskEdit1.Text,a+1,length(MaskEdit1.Text)-(a-1));
end;
end;
maskedit kullanmak yerine onchange eventinde tuş basmalarını kontrol edip halletmek daha mantıklı.
Üstad normal editin OnChange eventinde mi? Tuş basmalarını kontrol etmek pek anlayamadım biraz daha acıklama yaparsan sevinirim Teşekkürler
benim kastettiğim olay şu; maskeditte formatlama anında değil çıkışta olduğundan şahsi kanaatim bu componentin biraz eksik olduğu yönünde. eğer istersen torry.net te veya jvcl içinde zaten bu iş için componentler var ancak kendim yapacaım dersen;
editin onchange yada keydown eventinde nokta ve rakamlar dışında bir karakter girilmesine izin vermezsin olur biter.
Bence maskedit yerine normal edit kullansan daha iyi olur böyle değişken değerler için bırakta kullanıcı fazladan bir nokta tuşuna bassın...ne olabilir kullanıcıya sadece rakam ve nokta girişine izin vererek yanlış girmesini önleyebilirsin...
var
i: Integer;
begin
for i:=0 to Edit1.MaxLength do
begin
Edit1.SelStart := i;
Edit1.SelLength := i + 1;
if Edit1.SelText = ' ' then
Edit1.SelText := '';
end;