Birkaç soru

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Birkaç soru

Mesaj gönderen hdayi »

Arkadaşlar bir projeye başlıyorum ve bir kaç konuda bilgiye ihtiyacım var.
1. Kuyumcularda kullanılan terazilerle haberleşme yöntemleri.
2. Kiosk'lar hakkında bilgi. Yazdığım bir programı bunda nasıl kullanabilirim?
3. Küçücük etiketlere küçücük barcodlar yazdıracağım, uygun bir yazıcı tavsiye edermisiniz?
4. Kredi kartlarının pos makinelerini atıp, bilgisayara bir kart okuyucu takıp bilgisayardan kredi kartı işlemlerini gerçekleştirmek mümkün mü? Hangi bankalar böyle şeylere izin veriyor?

Şimdiden teşekkür ederim.
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Re: Birkaç soru

Mesaj gönderen mussimsek »

hdayi yazdı: 3. Küçücük etiketlere küçücük barcodlar yazdıracağım, uygun bir yazıcı tavsiye edermisiniz?
Bu konu daha önce forumda konuşulmuştu. viewtopic.php?t=1689

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

kullanacagın terazi markasına gore degisir
belki aldıgın firma haberlesme rutinlerini barındıran bir manuel
yada library vs. verebilir ama zor bi ihtimal
eger elinde bu tip bir materyal yok ise haberlesme kurman cok zor
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

hdayi yazdı:1. Kuyumcularda kullanılan terazilerle haberleşme yöntemleri.
2. Kiosk'lar hakkında bilgi. Yazdığım bir programı bunda nasıl kullanabilirim?
1. sorunuz için şunu diyebilirim siz seri haberleşen bir teraziyi alın, kitapçığında haberleşme protokolünü anlatıyordur. bu kısım sizi fazla zorlamaz. cport gibi bir bileşenle kolaylıkla haberleşebilir.

2. software tarafında ilginç hiçbirşey yok, bildiğiniz gibi programınızı yazın. sadece kontrolün sizin programdan çıkıp, windowa geçmesini engellemek için ikinci bir programınız olması lazım.. yani sizin programınız yerine kullanıcının soliter oynamasını istemiyorsanız :D
hardware ise biraz özel, nasıl bir kiosk, fiyat aralığınız nekadar?, kiosku komplemi alacaksınız yoksa, sadece PC mi alacaksınız?

Crt monitor+ Touch Screen çözümmü? (PC fiyatı + monitor fiyatı + ~300$)
LCD mon + Touch Screen çözümmü? (PC fiyatı + monitor fiyatı + ~300$)
Tümleşik LCD + Touch Screen çözümmü? (PC fiyatı + ~800-1000$)
panel PC çözümmü? (1300€ -- 2000€ aralığı)

touch screenlerin USB kontrollü olanı alırsanız, alın monitörün önüne koyun ve mouse gibi kullanın, hiçbir özelliği yok. sadece setupunı yapıp, bir kere kalibrasyon yapmanız yeterli.
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Kuyumcular için bir program yazalım diyoruz. Ellerinde var olan terazileri kullanalım diye düşünüyoruz, maliyeti azaltmak açısından.
Peki ellerindekileri kullanmayalım desek, ne tavsiye edersin? Sizde var mı bu tür teraziler?

Kiosklar hakkında hiç bir şey bilmiyorum desem yeridir. Adamın önünde sadece bir monitör olsun ve ekranda görüğü tuşlara bassın istiyorum. Buna hangisi uygun olur. Bu kiosklar hakkında genel bir bilgi veren bir yer var mıdır?
En son hdayi tarafından 25 Mar 2004 09:44 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Resim
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

bizde tam olarak kuyumculara hitap eden cozumler yok
ama gliba piyasada iki firma var tercih edilen
isimlerini de hatırlamıyorum :oops:
elinizdeki terazinin uretici firması ile yada distributoru ile irtibata gecin oncelikle
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

teşekkürler gökmen.
bu arada ben bu başlığı sohbet'te açmıştım nasıl oldu da programlamaya geldi anlamadım :shock:
Resim
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Kiosk için eğer başımız ağrımasın diyorsanız biraz pahalı olur alışta ama ibm alın derim. Bizde farklı bir marka var sorun çok çıkarıyor. Programsal olarakta, açılışta çalışması için bir exe hazırlayacaksın. Bizdeki exe servera bağlanıp flashda hazırlanan dosyayı çalıştırıyor. Ekran dokunmatik olduğundan flashta verilen linkleri kullanıcı dokunmatik ekran ile çalıştırıyor. Arka planda asp çalışıyor (veritabanından bilginin getirtilmesi v.b.).
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

hdayi yazdı:bu arada ben bu başlığı sohbet'te açmıştım nasıl oldu da programlamaya geldi anlamadım :shock:
forum Kuralları :)
- Forum çeşitli kategorilere ayrılmış ve her kategorinin altında hangi mesajların atılabileceği belirtilmiştir. Mesajınızı ilgili foruma atabilirsiniz. Yanlış foruma atılan mesajlar haber verilmeksizin ilgili foruma taşınacaktır.
Kolay gelsin.