merhabalar,
mikroya satis ve satin alma irsaliyeleri aktarmam lazim. deneyimi olan arkadasim varmi?
cok zorda kaldigimdan yaziyorum
kolaylıklar,
mikro muhasebe programına irsaliye aktarma :(
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
mikronun bir aracı var. XML formatında verileri mikroya aktarabiliyorsunuz. Ama normal replikasyon tarzı, canlı bir işlem yapmak baya sıkıntılı.
Bir proje için biraz araştırmıştım ama maalesef detaylarını çokta bilmiyorum. Eğer sıkıntı olmaz derseniz XML aktarım yapan aracı öğrenip onu kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin.
mikronun bir aracı var. XML formatında verileri mikroya aktarabiliyorsunuz. Ama normal replikasyon tarzı, canlı bir işlem yapmak baya sıkıntılı.
Bir proje için biraz araştırmıştım ama maalesef detaylarını çokta bilmiyorum. Eğer sıkıntı olmaz derseniz XML aktarım yapan aracı öğrenip onu kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin.
transfer olayında baya ağaçtan düştümde kalktık çok şükür gerçi mikroyu denemedim ama ben şu yolu izliyorum
önce mikrodan bir satın alma irsaliyesi kesin
sonra içinde araç varsa xml dosyasına atıp nasıl bir xml oluşturduğuna bakın..dışarı xml olarak atmıyorsa mssqle bağlanıp hangi tabloya ne yazmış ona bakın.En son ETA:SQL de denedim XML'i saçma sapan yapmışlar bende diek tabloya yazdım kendi progrmımdan aktarılan irsaliyeleri.
önce mikrodan bir satın alma irsaliyesi kesin
sonra içinde araç varsa xml dosyasına atıp nasıl bir xml oluşturduğuna bakın..dışarı xml olarak atmıyorsa mssqle bağlanıp hangi tabloya ne yazmış ona bakın.En son ETA:SQL de denedim XML'i saçma sapan yapmışlar bende diek tabloya yazdım kendi progrmımdan aktarılan irsaliyeleri.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Bu tür işleri içinde hiç kayıt olmayan sıfır kilometre bir deneme firması üzerinde ihtiyaç duyduğumuz biçimde kayıt girip, daha sonra firma kayıtlarını inceleyerek nereye ne yazılmış bunların tespit edilmesi de bir yöntemdir. Hem böylece harici bir program ile direk kayıt yapılır. Tabi dikkatsiz davranarak yapılacak bir hata herşeyi berbat edebilir
.

Şaban Şahin AKMAN