Bu normal çalışıyor ancak quickreport ile hazırladığım rapor formları var. Bu formları açmadan önce bazı label'ların caption'larına bazı değerler atıyordum. Şimdi formu create ettikten sonra form üzerindeki herhangi bir değişkene bir değer atarken hata mesajı alıyorum. Bu kodları quickreport formumun onpreview olayına taşıdım sonuç değişmedi.
procedure TfrmPluList.miPrintClick(Sender: TObject);
begin
qrpPlu := TqrpPlu.Create(nil);
with frmDM do
begin
qrpPlu.QRLabel1.Caption:='BAŞLIK MESAJI';
qrpPlu.Preview;
qrpPlu.Free;
end;
end;
bende hic bir sorun cıkartmıyor...
TqrpPlu = class(TQuickRep) seklinde tanımlı
Yapyığımız şey aynı. Ben delpi7 kullanıyorum aceba versiyon farkından mı?
aldığım mesj şu:
Project keramet.exe raised exception class eoleexception with message 'Arguments are of the wrong type, are out of acceptable range or are in conflict with one anhother'.
Tipler aynı, range'le ilgili bir sorun olduğunu hiç sanmıyorum, conflict gibi me geliyor.
quickreportu sonradan create ederken sanırım çakışan bir adresi kullanıyor.
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
bende aynı sekilde olusturuyorum formları
sonra project-options tan available yapıoyrum
bende bi sorun cıkmıyor
bir de bos bir qrep form olustur
sadece qrlabel koy ve create edip labeli degistirip preview yap bakalım
sorun cıkıyormu
bende ki qr versiyonu 3.0.5
boş formda olmadı. güzel güzel çalıştı.
hata formu create ederken oluyor. 5 adet matbuu formu üzerindeki karlerle falan bereber oluşturup rapor olarak yazdıracağım. üzerinde bi sürü çizgivar, label var, dblabel var. yani bi sürü bileşen var. aceba bunları create ederken memory yüzünden bişeyler mi oluyor.
quickreport versiyonum : 3.6.2
Sanırım dediğim sebepten. Oluşturduğum boş quickreporta, diğerindeki bileşenleri kopyalayıp yapıştırdım. oda açılmaz oldu. tam formu create ederken aynı hatayı veriyor.
quick reporttan bir kelek yedim sanırım