bnm server-client ilişkisiyle ilgili birkaç sorum olacak..
1-) idtcpserver'dan belli bir ip'ye mesaj yazabilir miyim.Yani tcpclient gibi çalıştırabilir miyim?
(mesela butona tıklandığında athread.connection.writeln yapacak..)
2-) ben bi form'a idtcpserver koydum.Onexecute ve Onconnect'e "memo.lines.add(stringtohex(athread.connection.readln))" yazdım.
ve bir sniffer ile yollanan veriyi izledim..
sniffer'ın verdiği hex ifade ile benim form'umun verdiği hex ifade birbiriyle uyuşmuyor.
Bunun nedenini bilen var mı?
3-) yukarıdaki sorunun aynısı gibi..
server'a gelen veriyi stringtohex vs. fonksiyonunu kullanmadan direk hex olarak alabilir miyim?
edit:
4-) delphi ile hangi mesajı yollarsak yollayalım sonuna "0D 0A" hex'ini ekliyor..
mesela yollayacağım mesaj : "ahmet"
delphi bunu yollarken önce ahmet'i hexe çeviriyor.
sonra ahmet + "0D 0A" şeklinde yolluyor..Bu "0D 0A" dan kurtulmam gerek..(yollarken 0D 0A olmadan yollaması lazım.Çünkü server benim elimde deil..)
yardımlarınız teşekkürler...
idtcpclient ve idtcpserver ile ilgili...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
server nesnesinden mesaj gönderemezsiniz. Mesaj göndermek için client nesnesinin kullanın.
Sniffer programlar tüm TCP/IP paketini yakalar. Mesajın sonunda gördüğünüz hex değerleri iletişim paketinin bittiği anlamında bir işaret olabilir. Haberleşmeye çalıştığınız her ne ise (bana pek hayra alemet bir şey gibi gelmedi) büyük ihtimal o şeyde bu hex kodunu dikkate almayacaktır. Bu bir standart olabilir. Veriyi göndemek için belkide TCP/IP değil, uDP veya IPX/SPX gibi bişi kullanmanız gerekiyor olabilir. Hatta oturup kendi protokollerini bile yazmış olabilirler.
Sniffer programlar tüm TCP/IP paketini yakalar. Mesajın sonunda gördüğünüz hex değerleri iletişim paketinin bittiği anlamında bir işaret olabilir. Haberleşmeye çalıştığınız her ne ise (bana pek hayra alemet bir şey gibi gelmedi) büyük ihtimal o şeyde bu hex kodunu dikkate almayacaktır. Bu bir standart olabilir. Veriyi göndemek için belkide TCP/IP değil, uDP veya IPX/SPX gibi bişi kullanmanız gerekiyor olabilir. Hatta oturup kendi protokollerini bile yazmış olabilirler.