idtcpclient ve idtcpserver ile ilgili...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Matrix1536
Üye

idtcpclient ve idtcpserver ile ilgili...

Mesaj gönderen Matrix1536 »

bnm server-client ilişkisiyle ilgili birkaç sorum olacak..

1-) idtcpserver'dan belli bir ip'ye mesaj yazabilir miyim.Yani tcpclient gibi çalıştırabilir miyim?
(mesela butona tıklandığında athread.connection.writeln yapacak..)

2-) ben bi form'a idtcpserver koydum.Onexecute ve Onconnect'e "memo.lines.add(stringtohex(athread.connection.readln))" yazdım.

ve bir sniffer ile yollanan veriyi izledim..
sniffer'ın verdiği hex ifade ile benim form'umun verdiği hex ifade birbiriyle uyuşmuyor.
Bunun nedenini bilen var mı?

3-) yukarıdaki sorunun aynısı gibi..
server'a gelen veriyi stringtohex vs. fonksiyonunu kullanmadan direk hex olarak alabilir miyim?

edit:

4-) delphi ile hangi mesajı yollarsak yollayalım sonuna "0D 0A" hex'ini ekliyor..

mesela yollayacağım mesaj : "ahmet"
delphi bunu yollarken önce ahmet'i hexe çeviriyor.
sonra ahmet + "0D 0A" şeklinde yolluyor..Bu "0D 0A" dan kurtulmam gerek..(yollarken 0D 0A olmadan yollaması lazım.Çünkü server benim elimde deil..)

yardımlarınız teşekkürler...
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

server nesnesinden mesaj gönderemezsiniz. Mesaj göndermek için client nesnesinin kullanın.
Sniffer programlar tüm TCP/IP paketini yakalar. Mesajın sonunda gördüğünüz hex değerleri iletişim paketinin bittiği anlamında bir işaret olabilir. Haberleşmeye çalıştığınız her ne ise (bana pek hayra alemet bir şey gibi gelmedi) büyük ihtimal o şeyde bu hex kodunu dikkate almayacaktır. Bu bir standart olabilir. Veriyi göndemek için belkide TCP/IP değil, uDP veya IPX/SPX gibi bişi kullanmanız gerekiyor olabilir. Hatta oturup kendi protokollerini bile yazmış olabilirler.